Περιβαλλοντική τραγωδία με 145 νεκρές φάλαινες στη Νέα Ζηλανδία

Οι μισές βρέθηκαν νεκρές και στις άλλες μισές έγινε ευθανασία - Δείτε το βίντεο


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
10:03
26/11/2018
Περιβαλλοντική τραγωδία με 145 νεκρές φάλαινες στη Νέα Ζηλανδία
loading

Τραγικό τέλος είχαν εκατόν σαράντα πέντε φάλαινες, που εγκλωβίστηκαν σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας και πέθαναν, άλλες από φυσικά αίτια κι άλλες από ανθρώπινο χέρι. Τις ανακάλυψε ένας άνθρωπος που έκανε βόλτα σε παραλία Mason Bay του νησιού Stewart, αργά χθες.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι μισές ήταν ήδη νεκρές όταν εντοπίστηκαν, ενώ για τις άλλες μισές λήφθηκε η απόφαση να θανατωθούν, επειδή ήταν πολύ δύσκολο να τις σώσουν.

Οι φάλαινες- για την ακρίβεια μαυροδέλφινα, ως μετάφραση του pilot whales, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος- είχαν ξεβραστεί σε δύο ομάδες, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων η μία από την άλλη.

«Δυστυχώς, οι πιθανότητες να τις επαναφέρουμε με επιτυχία στη θάλασσα ήταν πολύ μικρές» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος. «Η απομακρυσμένη τοποθεσία, η απουσία προσωπικού και η επιδεινούμενη κατάσταση των ζώων μας οδήγησε στο συμπέρασμα πως το πιο ανθρώπινο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να προχωρήσουμε σε ευθανασία. Είναι όμως πάντα μία απόφαση που σου ραγίζει την καρδιά».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, που επικαλείται το BBC, παρότι τέτοια περιστατικά δεν είναι σπάνια στη Νέα Ζηλανδία, όπου καταγράφονται περίπου 85 τον χρόνο, στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για μεμονωμένα ζώα.

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε το θλιβερό αυτό φαινόμενο. Πιθανώς κάποια ασθένεια, απώλεια προσανατολισμού, η παλίρροια ή κάποιος θηρευτής.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει