Εκδρομή στο Πικέρμι με έμφαση στα παλαιοντολογικά ευρήματα της περιοχής και επίσκεψη στην παλαιοντολογική έκθεση «Πικέρμι, χθες, σήμερα, αύριο» που δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την πρώην κοινότητα Πικερμίου (Σημερινός Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου) με χρηματοδότηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής διοργανώνει το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας το Σάββατο 19 Μαΐου.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από τον επιστημονικό Υπεύθυνο των πρόσφατων ανασκαφών στο Πικέρμι, αλλά και της δημιουργίας του «Μουσείου» Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρου Γεώργιο και θα περιηγηθούν μαζί του στην περιοχή όπου ανακαλύφθηκαν τα σημαντικά απολιθώματα της Πικερμικής πανίδας πριν από 180 σχεδόν χρόνια, καθώς και στην θέση όπου πραγματοποιήθηκαν παλαιοντολογικές ανασκαφές από το 2009 έως σήμερα.

Η εποχή της εκδρομής, τον Μάιο θεωρείται η καταλληλότερη για την παρατήρηση της περιοχής που βρίσκεται τόσο κοντά στην Αθήνα και προστατεύεται από την ελληνική πολιτεία.

Η εκδρομή ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες, η περιήγηση δεν παρουσιάζει ιδιαιτέρες δυσκολίες, απαιτείται όμως κατάλληλη ένδυση για περπάτημα και στην ακτή, καθώς θα γίνει και παρατήρηση των απολιθωμένων θαλάσσιων οργανισμών στην ακτή, στη Ραφήνα.

Τους επισκέπτες θα συνοδεύουν:

Ο Καθηγητής Παλαιοντολογίας-Στρωματογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρου Γεώργιος, Διευθυντής του Μουσείου Παλαιοντολογίας-Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός υπεύθυνος της έκθεσης στο Πικέρμι και η Δρ Θαλάσσιας Βιολογίας Εύη Βαρδαλά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

09.00 Συνάντηση και αναχώρηση από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

10.00 Άφιξη στην κοινότητα Πικερμίου. Επίσκεψη στην περιοχή των Παλαιοντολογικών Ανασκαφών και περιήγηση στην ευρύτερη περιοχή. Διάρκεια 2 ώρες.

12.30 Επίσκεψη και ξενάγηση στην έκθεση. Διάρκεια 1.5 ώρες.

14.30 Γεύμα στη Ραφήνα (έξοδα ατομικά). Διάρκεια 2 ώρες.

16.30 Επίσκεψη σε θέση με θαλάσσια απολιθώματα στη Ραφήνα. Διάρκεια 1 ώρα.

18.00 Αναχώρηση και επιστροφή στο ΜΓΦΙ.

Συμμετοχή: 30 – 50 άτομα

Κόστος συμμετοχής: 20€ – δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα για το φαγητό

Επικοινωνία και κρατήσεις θέσεων : Κα Κωνσταντίνα Διακάκη, Τρίτη-Παρασκευή 9:00-15:00, τηλ 210 8015870 εσωτερικό 515, email: [email protected]