«Βιοποικιλότητα: Το θαύμα της ζωής» είναι το θέμα εργαστηρίου που διοργανώνεται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας, στις 22 Μαΐου, από το WWF Ελλάς και τις εκδόσεις Μεραίχμιο.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

«Πώς ξεκίνησε η ζωή στη Γη; Πώς δημιουργήθηκε τόση ποικιλία ζωής στον πλανήτη Γη; Γιατί η Ελλάδα έχει μια τόσο αξιόλογη βιοποικιλότητα; Τι είναι τελικά η βιοποικιλότητα; Αξίζει να προστατεύσουμε ένα σκουλήκι ή μια αρκούδα; Και το κυριότερο, πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον ενθουσιασμό που δείχνουν τα παιδιά για τη φύση και για ανακαλύψεις, για να καλλιεργήσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση; Έστω κι αν έχουμε ένα τετραγωνάκι αυλής ή πάρκου στο σχολείο μας, μπορούμε να ανακαλύψουμε μια θαυμαστή βιοποικιλότητα. Από τη μέλισσα που θα παρατηρήσουμε στην αυλή ως τις καθημερινές συνήθειές μας στο σπίτι η απόσταση δεν είναι μεγάλη. Ο τρόπος ζωής μας επηρεάζει τη βιοποικιλότητα. Καιρός να ανακαλύψουμε και το οικολογικό μας αποτύπωμα!», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Οι συμμετέχοντες θα φύγουν με ιδέες, υλικό και τεχνικές για να μοιραστούν με τα παιδιά τη μαγεία της βιοποικιλότητας και για να καλλιεργήσουν στάσεις ζωής φιλικές προς το περιβάλλον και δεξιότητες για μελλοντικούς ενεργούς πολίτες.

Πού: Στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
Πότε: Τρίτη, 22 Μαΐου 2012, 18:00-20:30
Εισηγητές/συντονιστές: Ελένη Σβορώνου, Παναγιώτα Μαραγκού (WWF Ελλάς)

Η είσοδος είναι ελεύθερη και ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail: [email protected], σημειώνοντας τα προσωπικά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ.