Ο Τόμας ήταν σίγουρα μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση… χήνας. Και αυτό γιατί για έξι χρόνια είχε σχέση (ανοικτή σχέση θα λέγαμε αν μιλούσαμε με ανθρώπινους όρους) με δύο κύκνους, τους οποίους μάλιστα βοήθησε στο να αναθρέψουν πολλά από τα μικρά τους.

Όπως αναφέρει το indy100, ο Τόμας απομακρύνθηκε από τις υπόλοιπες χήνες και η επιλογή ερωτικής παρέας ήταν ένας κύκνος ονόματι Χένρι. Όταν ο Χένρι ερωτεύτηκε έναν άλλον κύκνο, την Ενριέτα, η χήνα έμεινε δίπλα στο ζευγάρι και τους βοήθησε ώστε να αναθρέψουν τα μικρά τους. Η ζωή τους είχε κοινή πορεία μέχρι που ο Χένρι πέθανε το 2009.

irghioh2

Ο Τόμας τυφλώθηκε μετά από χρόνια και βρέθηκε στο καταφύγιο Wellington Bird Rehabilitation Trust στη Νέα Ζηλανδία. Πριν μερικές μέρες, το καταφύγιο ανακοίνωσε μέσω Facebook, τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του. «Αγαπήσαμε τον Τόμας ως μέλος του Wellington Bird Rehabilitation Trust και τον αντιμετωπίσαμε με ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα», σημειώνει.

irghioh3

Ο Μικ Πέριερ, που γνώριζε τη ζωή του Τόμας, δήλωσε στο Stuff: «Πριν από την εμφάνιση της Ενριέτα, ζούσαν μαζί περίπου 18 ευτυχισμένα χρόνια γκέι αγάπης».

irghioh4