Καμουφλαρισμένος στα χρώματα της φύσης, ο σκοπευτής Κρεγκ Τζόουνς, είναι σχεδόν αόρατος και περιμένει να περάσει από μπροστά του κάποια κουκουβάγια.

Μην ανησυχείτε, καθώς δεν πρόκειται να πάθουν το παραμικρό κακό αυτά τα πανέμορφα πτηνά. Ο πρώην ελεύθερος σκοπευτής έχει ανταλλάξει το τουφέκι του με μια φωτογραφική μηχανή και αξιοποιεί τις κατασκοπευτικές του δεξιότητες προς όφελος της φωτογραφίας πλέον.

Ο υπομονετικός Κρεγκ πέρασε τέσσερις μήνες κρυμμένος στα φυλλώματα για να καταγράψει αυτά τα εκπληκτικά πλάνα από τον φυσικό βιότοπο των πτηνών, στους βάλτους της Βρετανίας.

Φορώντας στρατιωτικό καμουφλάζ και αξιοποιώντας τις τακτικές που έμαθε ως ελεύθερος σκοπευτής στις αεροπορικές δυνάμεις, ο Κρεγκ έγινε σχεδόν αόρατος στην άγρια φύση και κατάφερε να βρεθεί πολύ κοντά στις κουκουβάγιες.

«Ήμουν στο στρατό από τα 16 έως τα 23 μου, υπό την αρμοδιότητα του ελεύθερου σκοπευτή. Ωστόσο, αντάλλαξα το τουφέκι μου με μια κάμερα. Χρησιμοποιώ τις τεχνικές που έμαθα ως ελεύθερος σκοπευτής. Εάν μπεις στη ψυχολογία του ζώου που επιθυμείς να φωτογραφίσεις, τότε μπορείς εύκολα να εντοπίσεις τις κινήσεις του και να τις καταγράψεις», δηλώνει ο φωτογράφος.