Πάνω από 250.000 νυχτερίδες εισέβαλαν στην πόλη Katherine στην Αυστραλία, προκαλώντας τον πανικό.

Το Κέντρο Ελέγχου Επιδημιών απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να λάβουν μέτρα προστασίας και να αποφύγουν τις νυχτερίδες καθώς ενδέχεται να φέρουν τον επικίνδυνο ιό «Lyssavirus».

Οι συγκεκριμένες νυχτερίδες τρέφονται με φρούτα και ονομάζονται «κόκκινες ιπτάμενες αλεπούδες».

Ο ιός «Lyssavirus» μεταδίδεται στον άνθρωπο με το δάγκωμα της νυχτερίδας ή σε ορισμένες περιπτώσεις και με μια γρατζουνιά.

Ως εκ τούτου οι Αρχές προχώρησαν στη λήψη προληπτικών μέτρων και έκλεισαν το αθλητικό κέντρο της πόλης Katherine, 300 χιλιόμετρα δυτικά του Darwin, στη Βόρεια Επικράτεια.

Η αποικία των νυχτερίδων κατέφθασε στην πόλη στα τέλη του περασμένου μήνα. Αν και τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός τους στην περιοχή άρχισε να μειώνεται, το πρόβλημα στα προάστια παραμένει έντονο.

Οι δασοφύλακες υποστηρίζουν ότι οι νυχτερίδες ενδέχεται να κατέκλυσαν την πόλη Katherine λόγω της καταστροφής των οικοτόπων τους ή επειδή προσελκύστηκαν από την πλούσια χλωρίδα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο ιός «Lyssavirus» μεταδίδεται με το σάλιο της νυχτερίδας. Σε σπάνιες περιπτώσεις καταλήγει στον θάνατο, ενώ υπάρχει εμβόλιο με δραστικά αποτελέσματα αν χορηγηθεί άμεσα.

Πηγή: econews.gr