Πρωτοπόρα η Αλόννησος στη μάχη για την καταπολέμηση της πλαστικής σακούλας. Σχετικό ήταν και το ερώτημα που έθεσε, ως ομιλητής στο πλαίσιο εποικοδομητικής συνάντησης για το θέμα αυτό, που έγινε πριν λίγες μέρες στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης. «Μπορεί, η Ελλάδα μια χώρα ιδιαίτερη με ιστορία και πολιτισμό χιλιάδων ετών να αναλάβει την πρωτοβουλία για την Ευρώπη, της κατάργησης της πλαστικής σακούλας;», είπε χαρακτηριστικά.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Μιλτιάδη Κύρκου, ο δήμαρχος του όμορφου νησιού παρουσίασε τις δράσεις, τα αποτελέσματα και τις προκλήσεις σχετικά με το δραστικό περιορισμό της πλαστικής σακούλας στην Αλόννησο, ως την πρώτη συστηματική και συλλογική προσπάθεια που κατέβαλε ποτέ ελληνική περιοχή με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής και κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου η Ελλάδα να αγκαλιάσει και να στηρίξει το σημαντικό αυτό εγχείρημα.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Αλοννήσου, ο οποίος δήλωσε τα εξής σχετικά με τις προσπάθειες του δήμου στο νησί: «Ως δημοτική Αρχή έχουμε οργανώσει αρκετές δράσεις σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες και με το κόσμο. Θέλουμε να μειώσουμε και στόχος μας είναι να καταργήσουμε την πλαστική σακούλα. Το πρόγραμμα είναι τώρα στον ενάμισι χρόνο. Υπάρχει μια σταδιακή μείωση της πλαστικής σακούλας χρόνο με τον χρόνο.

Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το πρόγραμμα αλλά πάει καλά. Γίνονται συνεχώς προσπάθειες και συζητήσεις με στόχο να φτάσουμε αυτό που σας είπα νωρίτερα που είναι η 100% κατάργηση της πλαστικής σακούλας. Στην εκδήλωση που έγινε με κάλεσαν ως ομιλητή να καταθέσω την εμπειρία μου και τις προτάσεις μας από εδώ και πέρα γιατί όπως γνωρίζεται από 1/1 θα επιβληθεί ένα τέλος στην πλαστική σακούλα που θα το πληρώνουν οι καταναλωτές στα σουπερμάρκετ και στα μαγαζιά γενικώς. Η εκτίμησή μας είναι ότι είμαστε γύρω στο 70%. Ενώ στην αρχή είχαμε πει ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας, δεν μπορούμε να το πούμε τελικά ότι σε ένα χρόνο θα έχει τελειώσει. Για εμάς θα τελειώσει το πρόγραμμα όταν εξαλειφθεί η πλαστική σακούλα από το νησί. Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθειά μας μέχρι τότε».

  • Το newsbeast.gr αφουγκράζεται τον παλμό της ελληνικής περιφέρειας και αναδεικνύει τα προβλήματά της. Επικοινωνήστε με email στο [email protected] με τη δημοσιογραφική μας ομάδα.
TAGS