Σε έναν εφιάλτη εξελίσσεται η περιβαλλοντική καταστροφή από την βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγ. Ζώνη ΙΙ» που έχει «μαυρίσει» τις ακτές της Αττικής.

Η πετρελαιοκηλίδα ταξίδεψε από την Σαλαμίνα επεκτάθηκε στη Πειραϊκή, τη Γλυφάδα και απέχει πλέον 300 μέτρα από τις ακτές της Βούλας. .

Για το θέμα, θα δοθεί σήμερα, στις 3 και μισή μετά το μεσημέρι, συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Μετά τη Σαλαμίνα, την Πειραϊκή και το Φάληρο η πετρελαιοκηλίδα έφτασε στην Γλυφάδα και απέχει πλέον μόλις 300 μέτρα από την Βούλα. Η επιχείρηση απορρύπανσης θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα για να γίνει ένας επιφανειακός καθαρισμός.

«Ενημερωθήκαμε την Τρίτη στις 3 το μεσημέρι και εντελώς τυχαία», είπε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Δεν ξέρω αν έγινε λανθασμένη εκτίμηση αλλά το βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί ο υπουργός να λέει ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Θα αναζητηθούν ευθύνες».

Υπήρξαν σημεία στο παραλιακό μέτωπο της Γλυφάδας που είχαν μετατραπεί σε βούρκο πετρελαίου, είπε στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Παπανικολάου. Τόνισε ότι η κατάσταση με τη ρύπανση είναι πολύ δύσκολη, σημειώνοντας ότι φέτος για πρώτη φορά η Γλυφάδα είχε λάβει γαλάζια σημαία για την παραλία της.

Για ανύπαρκτη ενημέρωση από τον κρατικό μηχανισμό έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Η πετρελαιοκηλίδα απέχει μόλις 300-400 μέτρα από την Βούλα. Ο δήμος έχει ενεργοποιήσει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και έχει τοποθετήσει πλωτό φράγμα για να ανακόψει την δυτική φορά της πετρελαιοκηλίδας. Ο δήμος έλαβε στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης επείγον σήμα από το Λιμενικό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.