Εξαιτίας μίας φήμης, φαίνεται ότι πρόκειται να εξαφανιστεί ένα ολόκληρο είδος… αυτό των ρινόκερων. Η ιστορία έχει ως εξής: Πριν από περίπου πέντε χρόνια στο Βιετνάμ ακούστηκε ότι το κέρατο ρινόκερου θεράπευσε έναν πρώην πολιτικό που έπασχε από καρκίνο.

Από τότε και έπειτα, όλο και περισσότεροι ρινόκεροι πέφτουν θύματα παράνομου κυνηγιού ξεκινώντας αντιδράσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Ο ρινόκερος της Ιάβας ανακηρύχθηκε εξαφανισμένο είδος τον περασμένο μήνα, καθώς το τελευταίο άτομο του συγκεκριμένου πληθυσμού βρέθηκε νεκρό με μια σφαίρα στο πόδι και το κέρατό του κομμένο.

Αυτό το μήνα, ακολούθησε ο μαύρος ρινόκερος της Αφρικής, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο ρινόκερος της Σουμάτρας στην Ινδονησία είναι στα πρόθυρα εξαφάνισης.

Ο πολιτικός εξαιτίας του οποίου… εξαφανίζεται το είδος δεν κατονομάστηκε, ούτε υπάρχουν στοιχεία για τον καρκίνο που θεραπεύτηκε, όμως η φήμη διαδόθηκε τόσο γρήγορα που η ζήτηση για κέρατο ρινόκερου στη μαύρη αγορά αυξήθηκε κατακόρυφα, με την τιμή του να φτάνει τα 60.000 δολάρια το κιλό.