Μελέτη για την ανάπλαση της έκτασης των γυναικείων φυλακών, όταν αυτές κατεδαφιστούν, διαθέτει ήδη ο Δήμος Κορυδαλλού, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος σε συνάντησή του με τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Παπακωνσταντίνου, έθεσε εκ νέου το θέμα της οριστικής απομάκρυνσης του συνόλου των φυλακών από την περιοχή, ενόψει και της ψήφισης του νέου ρυθμιστικού.

Ο κ. Κασιμάτης για το θέμα της ανάπλασης είπε ότι θα καταθέσει σχετική πρόταση στο πρόγραμμα «Βιοκλιματικές αναβαθμίσεις ανοιχτών δημοσίων χώρων» που έχει προκηρύξει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά του ο υπουργός ανέφερε ότι η μελέτη του Δήμου πληροί τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα, εκφράζοντας την επιθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει η ανάπλαση της έκτασης.

Στο θέμα της χωροθέτησης νέων εκτάσεων εντός της Αττικής, προκειμένου να απομακρυνθούν οριστικά οι φυλακές από την περιοχή, δήλωσε ότι προχωρούν οι σχετικές διαδικασίες για την εξεύρεση κατάλληλων χώρων, ώστε να ενταχθούν στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού ενημέρωσε επίσης τον Γ. Παπακωνσταντίνου για το θέμα ένταξης στο σχέδιο πόλης 980 στρεμμάτων στην περιοχή του Σχιστού που όπως είπε αποτελεί χρόνια κοινωνική αδικία.

Ο υπουργός ανέφερε ότι βούληση του είναι να αρθούν τα εμπόδια για την ένταξη και να επιλυθεί το κοινωνικό πρόβλημα, αφού δεν υπάρχει κανένα όφελος για το περιβάλλον.