Τα φίδια είναι από τους πιο επικίνδυνους θηρευτές στον πλανήτη και πολλές φορές μια επίθεσή τους μπορεί να είναι ένα αναπάντεχα σκληρό θέαμα. Υπάρχουν όμως και χειρότερα: Τι γίνεται όταν το φίδι είναι ο νικητής της μάχης, αλλά προσωρινά; Όταν δηλαδή το θήραμα, το «γεύμα» δηλαδή, αντεπιτίθεται;

Τότε συμβαίνουν τα παρακάτω…

Πύθωνας που καταβρόχθιζε έναν αρουραίο βρέθηκε να παλεύει με έναν άλλο πύθωνα για το επικείμενο γεύμα τους. Τελικά το ξανασκέφτηκε κι αποφάσισε αντί για τον αρουραίο να φάει τον… αντίπαλό του.

fidia1

Τον Ιούνιο του 2014 ένας πύθωνας μήκους τεσσάρων μέτρων βρέθηκε νεκρός κάτω από βράχια στη Νότιο Αφρική. Όπως διαπιστώθηκε είχε φάει έναν ακανθόχοιρο πάνω από δέκα κιλά ο οποίος του κατατρύπησε τα σπλάχνα.

fidia2

Το 2013 στη πΓΔΜ μια νεαρή οχιά τα έβαλε με μια ζωντανή σαρανταποδαρούσα- που ήταν και λίγο μεγαλύτερη σε βάρος. Το θήραμα δεν σταμάτησε να μάχεται μέσα στα σπλάχνα της οχιάς και τελικά την έκοψε στα δύο για να απελευθερωθεί, αφού πρώτα είχε προκαλέσει ζημιά σχεδόν σε όλα τα εσωτερικά όργανα του φιδιού.

fidia3

Ο εικονιζόμενος Χουντίνι, πύθωνας 18 ετών και 3,5 μέτρων, που ζούσε ως κατοικίδιο (!) κατάπιε μαζί με το φαγητό του και μια ηλεκτρική κουβέρτα, την οποία ο ιδιοκτήτης του είχε στο κλουβί του για να τον κρατά ζεστό. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο χρειάστηκε τουλάχιστον 6 ώρες για να καταπιεί ο πύθωνας την κουβέρτα κι αν δεν είχε υποβληθεί εσπευσμένα σε χειρουργική επέμβαση ο Χουντίνι θα είχε πέσει θύμα της κουβέρτας.

fidia4

Στο Julatten της Αυστραλίας ένας κάτοικος βρήκε έναν πύθωνα 4,5 μέτρων νεκρό στο αγρόκτημά του. Η τεράστια κοιλιά του υποδεικνύει πως είχε φάει κάτι προφανώς τεράστιο και οι ειδικοί εκτίμησαν πως από το «βαρύ γεύμα» του μάλλον τρύπησε κάποιο εσωτερικό όργανο.

fidia5

Αυτός ο πύθωνας σχεδόν… εξερράγη έχοντας καταπιεί αλιγάτορα μήκους δύο μέτρων στη Φλόριντα, τον Οκτώβριο του 2005. Ερευνητές τον εντόπισαν, ακέφαλο, με τον αλιγάτορα να «ξεπηδά» από το μέσο του κορμού του.

fidia6

Το 2011 πύθωνας σχεδόν πέντε μέτρων πιάστηκε και σκοτώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες Άγριας Ζωής της Φλόριντα. Είχε καταπιεί ένα ολόκληρο ενήλικο ελάφι.

fidia7

Ο παρακάτω πύθωνας μήκους 5,5 μέτρων καταβρόχθισε μια προβατίνα που εγκυμονούσε. Ήταν όμως τόσο βαρύ το γεύμα του που δεν μπορούσε να κάνει ούτε βήμα κι έτσι την έκανε εμετό. Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο 2006 σε χωριό της Μαλαισίας όπου κλήθηκε η πυροσβεστική για να απομακρύνει τον πρησμένο πύθωνα από το δρόμο.

fidia8

Αυτός ο πύθωνας κατάπιε τη γάτα του σπιτιού. Οι ιδιοκτήτες την αναζητούσαν επί τρεις ημέρες και δεν μπορούσαν να φανταστούν τι είχε συμβεί μέχρι που μια άσχημη μυρωδιά άρχισε να έρχεται από την αυλή τους. Τότε είδαν το νεκρό σώμα της άτυχης γάτας τους να εξέχει από το πρησμένο σώμα του πύθωνα, που είχε επίσης αρχίσει να αποσυντίθεται.

fidia9

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.