Η έλλειψη τροφίμων που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα εκτός από τον πληθυσμό της χώρας, πλήττει και τα ζώα στους ζωολογικούς κήπους, καθώς σε έναν μόνο κήπο έχουν λιμοκτονήσει περίπου 50 ζώα τους τελευταίους 6 μήνες, σύμφωνα με το Reuters.

Στο ζωολογικό κήπο στο Caricuao, έναν από τους μεγαλύτερους της χώρας, έχουν πεθάνει μεταξύ άλλων βιετναμέζικα γουρούνια, κουνέλια και πουλιά, μερικά εκ των οποίων είχαν να τραφούν για 2 βδομάδες, σύμφωνα με τον Marlene Sifontes, επικεφαλής του συνδικάτου εργαζόμενων δημόσιου ινστιτούτου που επιβλέπει τους ζωολογικούς κήπους της χώρας.

«Η ιστορία των ζώων στο Caricuao είναι μια μεταφορά των βασάνων των κατοίκων της Βενεζουέλας», δηλώνει ο ίδιος.

Οι αρχές δεν έχουν δώσει ακριβείς αριθμούς, όμως κρατικοί εισαγγελείς έχουν ανοίξει έρευνα για το θάνατο «διαφόρων ειδών άγριας ζωής» του κήπου.

Από την άλλη, στο ζωολογικό κήπο στο Paraguana, τρία ζώα πέθαναν από την πείνα το Μάιο, ενώ οι έξι αρκούδες που φιλοξενούνται, τρέφονται με τη μισή ποσότητα που απαιτείται για την επιβίωσή τους.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το Reuters… venezuela_zoo2 venezuela_zoo3 venezuela_zoo4 venezuela_zoo5 venezuela_zoo6 venezuela_zoo7 venezuela_zoo8 venezuela_zoo9 venezuela_zoo10 venezuela_zoo11 venezuela_zoo12 venezuela_zoo13 venezuela_zoo14 venezuela_zoo15 venezuela_zoo16 venezuela_zoo17 venezuela_zoo18