Ο Michael Rasmussen είναι ένας 39χρονος φωτογράφος που κερδίζει το θαυμασμό χάρη στις εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες του.

Ο Rasmussen από τη Δανία, ο οποίος είναι στην πραγματικότητα ένας πωλητής ανταλλακτικών αυτοκινήτων, περιγράφει τον εαυτό του ως «ερασιτέχνη», παρά το γεγονός ότι το χόμπι του διαρκεί περισσότερα από 20 χρόνια και πρόσφατα… έφτασε στον ουρανό για να φωτογραφίσει τα δέντρα από ψηλά.

Χρησιμοποιώντας ένα drone, απαθανάτισε εκπληκτικές σκηνές με τις κορυφές των δέντρων και το λευκό χιόνι με τη γεωμετρική διάταξη του τοπίου. Μερικές εικόνες δείχνουν τους δρόμους που χάνονται και φαίνονται σαν λευκές γραμμές μέσα από τα δάση όπως κι άλλα μέρη όπου το χέρι του ανθρώπου δεν έχει φτάσει και δεν έχει επηρεάσει τη φυσική ομορφιά.

«Μέσω της φωτογραφίας μου, θέλω να συλλάβω την ομορφιά του κόσμου μας κι όλο του το μεγαλείο. Έχοντας τη σκοπιά ενός πουλιού, μου δίνει την ελευθερία να δω τον κόσμο από διαφορετικές οπτικές γωνίες και υπό το πρίσμα ενός διαφορετικού φωτισμού. Είμαι ένα παιδί της φύσης, έτσι ώστε τα δέντρα είναι και θα είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα μου θέματα. Διασκεδάζω πολύ με το drone και με το να συλλαμβάνω εικόνες», ανέφερε ο ίδιος μιλώντας για το έργο του.

Όπως λέει χαρακτηριστικά δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του όταν πρόκειται για λήψεις που γίνονται από ψηλά και είναι ιδιαίτερα προσεκτικός ώστε να μην διαταράξει το περιβάλλον.

«Ακούει» τη φύση -όπως του αρέσει να λέει- και αφουγκράζεται τα πάντα για να κάνει την τέλεια λήψη. Αυτό έκανε και με τα τοπία της πατρίδας του, της Δανίας και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Διαβάζει ακόμη και την πρόγνωση του καιρού ώστε να είναι σίγουρος τι θα συναντήσει σε κάθε του φωτογραφική προσπάθεια εκεί έξω.

Δείτε το αποτέλεσμα…

dania1 dania2 dania3 dania4 dania5 dania6 dania7 dania8 dania9 dania10 dania11 dania12 dania13