Η εντυπωσιακή… πουά λίμνη

Ένα παράξενο θέαμα και η ιστορία του


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
7:23
22/01/2016
Η εντυπωσιακή... πουά λίμνη
1
loading

Πρόκειται σίγουρα για μια από τις πιο εντυπωσιακές και παράξενες λίμνες που έχουμε δει... Είναι μια... πουά λίμνη ή αλλιώς μια λίμνη με κηλίδες! Βρίσκεται στον Καναδά, κοντά στην πόλη Osoyoos και έχει μια ιδιαίτερη εμφάνιση.

Η Spotted Lake όπως λέγεται είναι πλούσια σε διάφορα ορυκτά. Περιέχει πυκνές ποσότητες θειικού μαγνησίου, ασβεστίου και νατρίου. Περιέχει επίσης υψηλές συγκεντρώσεις οκτώ άλλων μετάλλων και μικρότερες ποσότητες αργύρου και τιτανίου. Το μεγαλύτερο μέρος του νερού της λίμνης εξατμίζεται το καλοκαίρι, αποκαλύπτοντας έτσι τα πολύχρωμα κοιτάσματα ορυκτών και δημιουργώντας εντυπωσιακές εικόνες.

limnh2

Οι μεγάλες «κηλίδες» στη λίμνη εμφανίζονται και χρωματίζονται σύμφωνα με την σύνθεση των ορυκτών, αλλά και την ποσότητα της βροχόπτωσης ανά εποχή. Το θειικό μαγνήσιο, το οποίο κρυσταλλώνεται το καλοκαίρι, συμβάλλει στο να δημιουργηθεί αυτό το εντυπωσιακό χρώμα. Επιπλέον το καλοκαίρι δημιουργούνται και αυτοί οι φυσικοί... διάδρομοι που κάνουν τις κηλίδες να ξεχωρίζουν περισσότερο.

limnh1

Οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής είχαν ονομάσει τη λίμνη Kliluk, και η Spotted Lake ήταν για αιώνες και παραμένει ακόμη και σήμερα ένας ιερός χώρος ενώ θεωρείται ότι περιέχει ιαματικά νερά.

limnh3

Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα ορυκτά της λίμνης χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή πυρομαχικών. Η περιοχή αργότερα τέθηκε υπό τον έλεγχο μιας οικογένειας για περίπου 40 χρόνια. Το 1979 η οικογένεια προσπάθησε να προσελκύσει ενδιαφέρον για ένα φυσικό σπα στη λίμνη και κάποιοι ντόπιοι προσπάθησαν να αγοράσουν ένα μέρος της λίμνης για να διατηρήσουν την ιερότητα της. Τελικά κατέληξαν σε μια συμφωνία στα τέλη Οκτωβρίου του 2001 και αγόρασαν 220 στρέμματα έναντι 720.000 δολαρίων.

limnh4

Η λίμνη αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό με τους επισκέπτες να θέλουν να την γνωρίσουν και να την φωτογραφίσουν. Σήμερα, υπάρχει μια πινακίδα στην άκρη του δρόμου που ενημερώνει τους επισκέπτες σχετικά με τις μυθικές θεραπευτικές δυνάμεις της λίμνης. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένας φράχτης προστασίας της όχθης της λίμνης από την δημόσια πρόσβαση, η λίμνη είναι ορατή για τους τουρίστες που κάνουν μια στάση για να την θαυμάσουν.

limnh6

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Thanatos

    τρε μπιεν μερσί στον συντακτη των περιηγητικων αρθρων, παρουσιαζονται τοποι και τοπια που δε θαβλεπα αλλιως.
    ποσο αραγε ναναι η μεση θερμοκρασια στη περιοχη το """" καναδεζικο καλοκαιρι""" ;;;;
    λογικα πρεπει ναναι τελειως αβαθης η λιμνη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει