Εντυπωσιακές εικόνες της NASA από τον Πλούτωνα

Κρατήρες, βουνά και παγωμένο έδαφος στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τον πλανήτη νάνο


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
17:44
07/12/2015
Εντυπωσιακές εικόνες της NASA από τον Πλούτωνα
loading

Από το New Horizons της NASA μας έρχονται οι τελευταίες εικόνες υψηλής ανάλυσης από την επιφάνεια του Πλούτωνα. Οι εικόνες τραβήχτηκαν τον Ιούλιο, όταν το διαστημικό σκάφος βρισκόταν περίπου 17.000 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια του «παγωμένου» πλανήτη.

«Το διαστημικό σκάφος μας εντυπωσίασε με την πτήση του τον Ιούλιο από τις πολύ κοντινές φωτογραφίες που τράβηξε από τον Πλούτωνα, και καθώς το διαστημικό σκάφος μεταδίδει τον θησαυρό των εικόνων από την μνήμη του πίσω σε εμάς, συνεχίζουμε να εντυπωσιαζόμαστε από αυτό που βλέπουμε» δήλωσε ο John Grunsfeld, πρώην αστροναύτης και αναπληρωτής διοικητής Επιστημονικής Αποστολής της NASA.

Στις ασπρόμαυρες εικόνες βλέπουμε το παγωμένο έδαφος, κρατήρες και βουνά. Τα νέα δεδομένα βοηθούν πολύ τους επιστήμονες στις έρευνές τους. Για παράδειγμα η παρατήρηση των κρατήρων τους βοηθά να κατανοήσουν καλύτερα τα στρώματα πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη νάνου. Σύμφωνα με τη NASA πολλές εικόνες από αυτό το πακέτο φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης θα είναι διαθέσιμες μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και θα ολοκληρώσουν την πιο λεπτομερή εικόνα που έχουμε για τον «παγωμένο πλανήτη» μέχρι σήμερα.

NASA2 NASA3 NASA4

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει