Σε σύναψη στρατηγικής συνεργασίας για την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος εφαρμογής φωτοβολταϊκών συστημάτων σε βιομηχανικές στέγες προχώρησαν η Piraeus Equity Partners, μέλος του Ομίλου Πειραιώς, και η Positive Energy.

Ο πρώτος κύκλος της επένδυσης αφορά στην εγκατάσταση δύο φωτοβολταϊκών σταθμών επί στεγών σε βιομηχανικά ακίνητα στη Β. Ελλάδα, ύψους 2MWp, και αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο Φ/Β έργο σε βιομηχανικές στέγες.

Την κατασκευή ανέλαβε η εταιρεία Positive Energy που δραστηριοποιείται στην κατασκευή φωτοβολταϊκών έργων «με το κλειδί στο χέρι» και διαθέτει σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων σε όλη την Ελλάδα.

O Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, υλοποιώντας ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο και μέσα από τις εταιρείες του private equity, ενισχύει τη σημαντική συμβολή του στην «πράσινη» ανάπτυξη και εκτός από το δυναμικό «παρών» που δίνει στη χρηματοδότηση σχετικών επενδύσεων, συμμετέχει ενεργά και ως επενδυτής στην ελληνική αγορά ΑΠΕ, αποδεικνύοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές της.