Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσει δενδροφύτευση στο 1ο Λύκειο Κερατσινίου και στο όρος Αιγάλεω.

Περισσότερα από 1.000 δενδρύλλια πρόκειται να φυτευτούν από τους πολίτες, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο στις 26 και 27 Φεβρουαρίου με θέμα «Οι πολίτες ευαισθητοποιούνται: Από τα υποπροϊόντα της Ψυτάλλειας… φτιάχνουμε το δικό μας δάσος» στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Αλ. Παναγούλη και Μονεμβάσιας 1- τέρμα τρόλεϊ 20).

Την έναρξη του επιμορφωτικού σεμιναρίου θα κηρύξει ο δήμαρχος Λουκάς Τζανής, ενώ θα ακολουθήσουν οι ομιλίες επιστημόνων για τα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων, το ρόλο τους και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την παραγωγή και διάθεση των παραπροϊόντων του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυτάλλειας.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο διεξάγεται στο πλαίσιο της Δράσης του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας «Δια Βίου Μάθηση για Ενήλικες» του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και από εθνικούς πόρους.
Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν όσοι πολίτες το επιθυμούν με fax: 210-4612422 ή ηλεκτρονικά μέσω της Ιστοσελίδας kpedrapetsonas.gr.