Μία αρκούδα με τα μικρά της εντοπίστηκαν να τρώνε στο κέντρο της Φλώρινας και συγκεκριμένα στην αυλή ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με την απεσταλμένη ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Θωμαΐδα Αδάμου, πρόκειται για «μία πολύ όμορφη εικόνα, χαριτωμένη, η οποία, ωστόσο, κρύβει κινδύνους, κυρίως γιατί βρίσκεται σε πολυσύχναστη περιοχή στις όχθες του ποταμού Σακουλέβα».

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περιοχή κινούνται και κάτοικοι, και επισκέπτες, και μικρά παιδιά, ενώ εκεί υπάρχουν σχεδόν όλες οι καφετέριες της πόλης αλλά και κάποιες από τις σχολικές μονάδες.

Έτσι, είναι επικίνδυνο για όλο τον κόσμο -και ιδιαίτερα για τους κατοίκους της περιοχής- να βρεθεί σε κοντινή επαφή με τα αρκουδάκια, επειδή ο καθένας θα θελήσει να απαθανατίσει τη στιγμή, είτε με κάποια φωτογραφία είτε με κάποιο βίντεο, και να το στείλει στα δικά του πρόσωπα ή να το κρατήσει για προσωπική χρήση.

«Πριν οδηγηθεί ο κόσμος σε αυτή την πράξη θα πρέπει να γνωρίζει, όμως, ότι όπως οι μαμάδες προστατεύουν τα παιδιά τους έτσι και η μαμά αρκούδα θα προστατέψει τα μικρά της. Οπότε η μαμά αρκούδα θα θελήσει να τα προστατέψει με κάθε τρόπο και να αντιδράσει άμεσα απέναντι στον κίνδυνο», πρόσθεσε η Θωμαΐς Αδάμου.

Βίντεο από την ασυνήθιστη επίσκεψη των άγριων ζώων στον αστικό ιστό: