Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΠΑΣΕ) για τη μερική μεταφορά νερού από τον άνω ρου του Αχελώου θα πρέπει να περάσει από το πρίσμα του «Καλλικράτη» καθώς η δομή του οργάνου, στο οποίο συμμετείχαν ως τώρα αυτοδιοικητικοί και επιστημονικοί φορείς, θα πρέπει να προκύψει μετά από συζήτηση των νέων αιρετών αρχόντων της Θεσσαλίας και με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόζεται μετά τη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στη μερική μεταφορά νερού από τον άνω ρου του Αχελώου, ένα έργο που αποτελεί πάγιο αίτημα της ΠΑΣΕ από τη σύστασή της προ εικοσαετίας και εκτιμάται ότι θα δώσει ζωή στο θεσσαλικό κάμπο. Επιχείρημα της ΠΑΣΕ είναι, άλλωστε, η ανάγκη υλοποίησης της παρέμβασης αυτής προκειμένου να αποτραπεί η οικολογική περιβαλλοντική καταστροφή της θεσσαλικής πεδιάδας.

Τις επόμενες μέρες ο κ. Αγοραστός θα οριστικοποιήσει την ημερομηνία σύγκλησης της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΑΣΕ. Το αίτημα για τη σύγκλησή της διατύπωσε ο πρώην νομάρχης Καρδίτσας, Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος της ΠΑΣΕ Φώτης Αλεξάκος, με σχετική του επιστολή.