Η Γη σε μερικές εκατοντάδες χρόνια μπορεί να μετατραπεί σε πραγματική κόλαση με θερμοκρασίες 465 βαθμών, λόγω της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι αστρονόμοι του Πανεπιστημίου της Γενεύης (UNIGE), μαζί με τα γαλλικά εργαστήρια CNRS στο Παρίσι και το Μπορντό έκαναν σχετική έρευνα και ανέφεραν ότι το Το φαινόμενο του θερμοκηπίου μπορεί να μετατρέψει έναν εύκρατο, κατοικήσιμο πλανήτη με ωκεανούς νερού, σε έναν πλανήτη που κυριαρχείται από ζεστό ατμό, εχθρικό για κάθε ζωή».

Σύμφωνα με την Daily Mail, στην μελέτη προειδοποιούν για «εξάτμιση ολόκληρης της επιφάνειας του ωκεανού» της Γης και «δραματική αύξηση των παγκόσμιων επιφανειακών θερμοκρασιών».

Επίσης, σημειώνουν ότι η Γη μπορεί να μοιάσει στην Αφροδίτη που είναι ο θερμότερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, με επιφάνεια που αγγίζει τους 465 βαθμούς, ώστε να λιώνει μόλυβδο, και πυκνή ατμόσφαιρα που περιέχει τοξικά σύννεφα θειικού οξέος.

«Η κατανόηση του φαινομένου του θερμοκηπίου είναι ζωτικής σημασίας για να προλάβουμε την μεταμόρφωση της Γης σε Αφροδίτη» τονίζουν οι επιστήμονες.