Ένας Αυστραλός σέρφερ ζει από τύχη αφού χτυπήθηκε από μια φάλαινα, η οποία στη συνέχεια τον έσυρε κάτω από το νερό, πιάνοντας τον από το προστατευτικό λουρί του. Τα πλάνα του Moby-Dick έγιναν – όπως ήταν αναμενόμενο – viral στο διαδίκτυο. «Τινάχτηκε στον αέρα και προσγειώθηκε κατευθείαν πάνω μου», είπε ο Jason Breen, 55 ετών, στο 9News για το περιστατικό, το οποίο συνέβη γύρω στις 10:30 π.μ. της Τετάρτης ενώ έκανε windsurf στις βόρειες παραλίες του Σίδνεϊ.

Ο Αυστραλός είχε θρυμματίσει τα κύματα όταν τον χτύπησε η νεαρή φάλαινα. Το συγκλονιστικό βίντεο, που καταγράφηκε μέσω του Breen’s Go-Pro, δείχνει τον waterman να δαμάζει τα κύματα. Ξαφνικά, το τεράστιο θηλαστικό, εμφανίστηκε και «τρακάρει» με τον σέρφερ εξοτεύοντάς τον στον αέρα, πριν καταλήξει μέσα στο νερό. Και αυτή ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Κατά τη σύγκρουση, η φάλαινα αγκίστρωσε το λουρί του Breen και τον έσυρε κάτω από το νερό…, μεταδίδει η New York Post.

«Μάλλον με έσυρε 20 ή 30 πόδια κάτω από το νερό, για να είμαι ειλικρινής», είπε ο windsurfer, ο οποίος σκέφτηκε ότι «όλα είχαν τελειώσει» έως ότου ένιωσε το λουρί του να σπάει και κατάφερε έτσι να βγει στην επιφάνεια λίγο αργότερα. Εν τω μεταξύ, τα συγκλονιστικά πλάνα της σύγκρουσης καταγράφηκαν από έναν περαστικό ο οποίος κινηματογραφούσε τον Breen εκείνη τη στιγμή.

«Ήθελα να συνεχίσω τα γυρίσματα, αλλά μετά σκέφτηκα ότι κάποιος μπορεί να είχε πεθάνει, οπότε σταμάτησα τα γυρίσματα και είχα έτοιμο το τριπλό μηδέν [τον αυστραλιανό αριθμό έκτακτης ανάγκης]», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας.