Μία από τις πιο συγκινητικές και βαθιά ανθρώπινες θεατρικές παραστάσεις της χρονιάς, θα φιλοξενήσει τη νέα θεατρική σεζόν, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους σκηνοθετεί το έργο του βραβευμένου Γάλλου συγγραφέα Φλοριάν Ζελέρ, «Πριν ανοίξουμε φτερά», με τον Δημήτρη Καταλειφό στον πρωταγωνιστικό ρόλο και δίπλα του ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών.
Το «Πριν ανοίξουμε φτερά» είναι ένα πολυεπίπεδο θεατρικό κείμενο που ακουμπά ευαίσθητα θέματα όπως η φθορά της μνήμης, η οικογενειακή φροντίδα και η απώλεια. Ο Ζελέρ, με τη χαρακτηριστική του δεξιοτεχνία, που ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στη συγκίνηση και το χιούμορ, φωτίζει τις λεπτές ισορροπίες στα αέναα δίπολα της ζωής: το παρόν και το παρελθόν, την ευθύνη και την ελευθερία, την απώλεια και την αγάπη.

Ο Αντρέ και η Μαντλέν ζουν μαζί μια ζωή. Όμως κάτι αρχίζει να αλλάζει: η μνήμη διαρρηγνύεται, ο χρόνος διπλώνεται και το διαμέρισμά τους γίνεται ένας λαβύρινθος. Οι κόρες τους προσπαθούν να τους στηρίξουν, αλλά τι κάνεις όταν αυτός που αγαπάς αρχίζει να χάνεται μπροστά στα μάτια σου; Ο Zeller, με λεπτότητα και ευαισθησία, γράφει ένα βαθιά ανθρώπινο έργο για την αποσύνθεση – και την αντοχή – της αγάπης.
Μπορεί να υπάρξει αγάπη χωρίς μνήμη; Τι σημαίνει να φεύγεις όταν ακόμη είσαι παρών; Ποια αλήθεια αξίζει περισσότερο, η υποκειμενική ή αντικειμενική; Το έργο είναι αποκαλυπτικό και όχι διδακτικό. Σε προκαλεί να θυμηθείς πριν μάθεις, να αισθανθείς πριν καταλάβεις.

Τον κεντρικό ρόλο του Αντρέ αναλαμβάνει ο Δημήτρης Καταλειφός, ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου. Πλάι του, ένα εκλεκτό σύνολο ηθοποιών που δίνουν πνοή στους χαρακτήρες του Ζελέρ: η Ζωή Ρηγοπούλου, η Μαρκέλλα Γιαννάτου, η Φιόνα Γεωργιάδη, ο Σαράντος Γεωγλερής και η Ντίνα Αβαγιανού. Όλοι μαζί θα δημιουργήσουν έναν ζωντανό μικρόκοσμο γεμάτο αγάπη, αγωνία και τρυφερότητα.
Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους θα υπογράψει μια σκηνοθετική προσέγγιση που με στόχο την ανάδειξη της λεπτότητας και του υπόγειου συναισθηματικού παλμού του έργου, σε συνεργασία με μια ομάδα καταξιωμένων συνεργατών: τη Νατάσα Παπαστεργίου στα σκηνικά, τον Αλέξανδρο Αλεξάνδρου στους φωτισμούς, τη Νινέτα Ζαχαροπούλου στα κοστούμια και τον Ηλία Παπαχαραλάμπους στη μουσική.

Με την παράσταση «Πριν ανοίξουμε φτερά»», και στη συνέχεια με το «Cleansed» της Σάρα Κέιν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη εγκαινιάζουν μια νέα και δυναμική θεατρική συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ενισχύοντας την παρουσία σημαντικών θεατρικών παραγωγών στον σύγχρονο πολιτιστικό χάρτη.
Ταυτότητα παράστασης
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους
Μουσική: Ηλίας Παπαχαραλάμπους
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Καταλειφός, Ζωή Ρηγοπούλου, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Φιόνα Γεωργιάδη, Σαράντος Γεωγλερής, Ντίνα Αβαγιανού
Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις: Όλγα Παυλάτου

Παραστάσεις
Πέμπτη στις 20:00
Παρασκευή στις 21:00
Σάββατο στις 17:30 & στις 21:00
Κυριακή στις 19:00
Εισιτήρια: more.com