Οι συστάσεις είναι περιττές για ένα από τα πιο «δυνατά» γαλακτομπούρεκα της πόλης, το οποίο εδώ και μία εβδομάδα σχεδόν «ανηφόρισε» και στα βόρεια και πιο συγκεκριμένα επί της κεντρικής Λεωφόρου Πεντέλης στα Βριλήσσια.

Η φιλοσοφία ακριβώς η ίδια με την επιτυχημένη αλλά και μυστική συνταγή του γαλακτομπούρεκου Πάτσης να ακολουθείται πιστά και να μυεί και τους κατοίκους της περιοχής, και όχι μόνο, στα άδυτα της ζεστής, τρεμουλιαστής και αρωματικής του κρέμας που ετοιμάζεται σε παραδοσιακά μπακιρένια καζάνια την ώρα της παραγγελίας με φρέσκο γάλα από ελληνικές φάρμες και μυσχομυριστό βούτυρο.

Ωστόσο, ο κατάλογος των γλυκισμάτων στο νέο κατάστημα Γαλακτοποιήματα Πάτσης φέρει και νέες προσθήκες, τις οποίες κανείς μπορεί να απολαύσει μόνο εδώ. Ένα προφιτερόλ μπαρ δίνει την δυνατότητα σε όσους το επιλέξουν για να δαμάσουν την όρεξή τους για γλυκό να παρακολουθήσουν όλη την διαδικασία παραγωγής του από την αρχή στο ανοιχτό εργαστήριο, επιλέγοντας ανάμεσα σε τέσσερις γεύσεις: σοκολάτα γάλακτος ή υγείας, καραμέλα ή γεύση ρυζόγαλο!

Το ίδιο ισχύει και για το περίφημο παγωτό του, με την παγωτομηχανή να είναι «ανοιχτή» προς το κοινό και τις νέες γεύσεις στην κυριολεξία να κάνουν πάταγο. Ανάμεσα σε αυτές η βιολογική σοκολάτα, το παγωτό στέβια σε δύο γεύσεις, καθώς και vegan προτάσεις (σύκο- καρύδι, μάνγκο- ινδοκάρυδο, φράουλα- τριαντάφυλλο) με ζάχαρη και γάλα καρύδας.

Οι κρέμες και τα ρυζόγαλα τα οποία γεμίζονται, επίσης, μπροστά στα μάτια του πελάτη πριν τοποθετηθούν στο ψυγείο, παραμένουν σταθερές αξίες στις προτάσεις του Πάτση, με μία πρωτοπόρα προσθήκη αυτή του ρυζόγαλου με στέβια.

Στην κορυφή όλων, ωστόσο, στέκεται ο «σταρ» γαλακτομπούρεκο που προσφέρεται ολόφρεσκο και ζεστό, ενώ το ακολουθούν το εξαιρετικό εκμέκ, το μιλφέιγ και τα τρίγωνα πανοράματος, καθώς και τσουρέκια με διάφορες επικαλύψεις. Τέλος, οι λουκουμάδες σερβίρονται και εδώ, με την διαφορά ότι το κατάστημα λειτουργεί μόνο για γλυκό στο χέρι ή πακέτο.

Πληροφορίες

Λεωφόρος Πεντέλης 48

Τηλ. 216 0704600

Ανοιχτά: Δευτέρα- Κυριακή: 08.30- 23.00


Γαλακτοποιήματα Πάτσης