Επαναπροσδιορίζοντας τον όρο παραδοσιακό μεζεδοπωλείο και συστήνοντας στο κοινό ελληνικές και γνώριμες, αγαπημένες γεύσεις στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους, τα στέκια που ακολουθούν αποτελούν, πλέον, σημείο αναφοράς για το κέντρο της Αθήνας.

Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου και στην καρδιά του Ψυρρή, θα συναντήσετε, λοιπόν, δύο προτάσεις που έχουν καταφέρει να κάνουν τη διαφορά τόσο με την φιλοσοφία τους, όσο και με τις γεύσεις που σερβίρουν.

Καφενείον Σι Τι Ση

Στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Καλαμιώτου (νο 15) στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, το «Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ» υποδέχεται τους λάτρεις του καλού φαγητού και ποτού. Ένα σύγχρονο αστικό καφενείο, η ιδέα του οποίου γεννήθηκε μέσα στην περίοδο της κρίσης, ως μια δημιουργική συνεργασία που έρχεται να αναδείξει την ελληνική κουζίνα σε συνδυασμό με ξεχωριστές fine drinking εμπειρίες.

Εμπνευσμένοι μεζέδες και παραδοσιακά εδέσματα, πιάτα to share και ορεκτικά που θα μπορεί να επιλέξει κανείς από έναν πληθωρικό δίσκο, είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις που δεσπόζουν στην κάρτα, στην οποία πρωταγωνιστούν η έμπνευση του καταξιωμένου σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη και η αγάπη για την αυθεντικότητα.

Προσεκτικά επιλεγμένα αποστάγματα από όλη την Ελλάδα, ποιοτικά spirits και η θρυλική πλέον έμπνευση της ομάδας των Τhe Clumsies, Theory Bar & More, Odori Vermuteria Di Atene, Frater & Soror και Senios στα cocktails συνθέτουν ένα μοναδικό μενού που θα πλαισιώσει ιδανικά τις γευστικές προτάσεις.

 

Το Λοκάλι

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν μπορείτε να βρείτε σε ένα μέρος αυτά που σερβίρονται σε ένα μπαρ και αυτά που μαγειρεύονται σε μια καλή ταβέρνα; Η απάντηση είναι «δύσκολα», ωστόσο η ελληνική παμπ Το Λοκάλι στου Ψυρρή, έρχεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο.

Με μότο το της το «local δεν είσαι μόνο στη γειτονιά σου, αλλά όπου νιώθεις σπίτι σου», εκεί όπου κάποτε συναντούσαμε το Σινέ Ψυρρή, σήμερα σερβίρεται οικείο φαγητό, απλό αλλά καλομαγειρεμένο, το οποίο μπαίνει στη μέση του τραπεζιού (ακόμη και στη μπάρα) και μοιράζεται με την παρέα.

Στο κομμάτι του ποτού επιλεγμένα ελληνικά κρασιά, εγχώρια και ξένα αποστάγματα, ποτά και μπίρες θα αποτελούν το δυναμικό της μπάρας του. Στα συν και ο specialty καφές που σερβίρεται από το πρωί.