Το Σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών και για όσους επιθυμούν να το γεμίσουν με πολιτιστικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, ακολουθούν τέσσερις προτάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Ο Γιάννης Πλούταρχος δίνει μια μοναδική συναυλία στη Γλυφάδα, το 4ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project» διοργανώνεται στο Τρένο στο Ρουφ, η ομαδική έκθεση comics και εικονογράφησης «Εν Αιθρία 10» λαμβάνει χώρα στη Γκαλερί Κέννεντυ Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και η θεατρική παράσταση «Ικέτιδες» παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη.

Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Μετά από τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις με μεγάλη συμμετοχή χορευτικών ομάδων και τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, το Τρένο στο Ρουφ και η Τατιάνα Λύγαρη προχωρούν στο 4ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project», που θα πραγματοποιηθεί φέτος καθημερινά από αυτήν την Κυριακή στις 15 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Πυρήνας του Φεστιβάλ είναι το New Wagon με τα 12 μικρά «διαμερισματάκια» του (compartments). Οι καλλιτέχνες καλούνται να εμπνευστούν από την «ιδιωτική» ατμόσφαιρα του απρόσμενου αυτού παραστασιακού χώρου και να δημιουργήσουν τις προσωπικές τους performances (διάρκειας 10’-30’ λεπτών).

Μέσα στο αντισυμβατικό αυτό σκηνικό περιβάλλον καταργείται η παραδοσιακή σχέση του θεατή με τον performer, ερεθίζεται η φαντασία και δημιουργούνται πρωτοποριακά projects σύγχρονου χορού που επαναπροσδιορίζουν το κινησιολογικό στοιχείο.

Όλες οι παρασαστάσεις παρουσιάζονται καθημερινά, σε ώρα επιλογής της διοργάνωσης του Φεστιβάλ, μεταξύ 7.30μμ. και 11μμ., από την Κυριακή 15 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Έκθεση κόμικς και εικονογράφησης

H Comicdom Press και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με την Hellenic American Union παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση comics και εικονογράφησης «Εν Αιθρία 10». Στη δέκατη, επετειακή διοργάνωσή της, η «Εν Αιθρία» παρουσιάζει αδημοσίευτα έργα 77 Ελλήνων δημιουργών στη Γκαλερί Κέννεντυ Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

Η σειρά εκθέσεων «Εν Αιθρία», μία πρωτοβουλία του ζωγράφου και δημιουργού comics, Gabriel Tompalidis (Γαβριήλ Τομπαλίδη), συνδυάζει σε έναν χώρο έργα γνωστών ονομάτων της εγχώριας σκηνής των comics και της εικονογράφησης, με εκείνα νέων, πρωτοεμφανιζόμενων ταλέντων.

Πάντοτε με θέμα απόλυτα ελεύθερο, οι συμμετέχοντες εκπροσωπούν ευρύ φάσμα τεχνοτροπιών και «σχολών», στην προσπάθεια να αποτυπωθεί η δημιουργικότητα των Ελλήνων καλλιτεχνών και όσα τους κινητοποιούν στον παρόντα τόπο και χρόνο. (Σάββατο:  10.30-14.30)

Θεατρική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

Τις «Ικέτιδες» του Ευριπίδη μεταφράζει και σκηνοθετεί ο Δήμος Αβδελιώδης, σε μια θεατρική παράσταση που θα παρουσιαστεί το βράδυ του Σαββάτου στις 14 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Στη σκηνή τρεις ηθοποιοί και δύο μουσικοί αναλαμβάνουν την αφήγηση της δράσης. Η παράσταση βασίζεται αποκλειστικά στην διαχείριση της εκφοράς του λόγου, ως πρωτογενούς φορέα του νοήματος, που αναδεικνύει τη γήινη απλότητα του Αρχαίου Δράματος. Ο γλύπτης και χαράκτης Αριστείδης Πατσόγλου δημιουργεί τον γεμάτο συμβολισμό περιβάλλοντα σκηνικό χώρο, τα γλυπτά και τα κοστούμια.

Συναυλία με τον Γιάννη Πλούταρχο στη Γλυφάδα

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 21.00 ο Γιάννης Πλούταρχος δίνει μια μοναδική συναυλία για το κοινό που τον λατρεύει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2019. Ο καλλιτέχνης της αγάπης, των συναισθημάτων και των αναμνήσεων θα βρεθεί στην τρίτη μαρίνα της Γλυφάδας για να τραγουδήσει τις αγαπημένες επιτυχίες του παρέα με το κοινό.