Είναι ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια του Μπομπ Μάρλεϊ, το οποίο προκαλεί «κόλλημα» στους λάτρεις της μουσικής του -και όχι μόνο- από τις πρώτες κιόλας νότες του. Το «No Woman, No Cry» απέκτησε και βίντεο κλιπ, το οποίο έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη 1η Ιουλίου προς τιμήν της Διεθνούς Ημέρας Ρέγκε.

Σε σκηνοθεσία του Κρίστιαν Μερκάδο Φιγκερόα (Kristian Mercado Figueroa), το 7λεπτο βίντεο κλιπ δείχνει μια οικογένεια χωρισμένη σε διαφορετικές χώρες, με μια μητέρα που αγωνίζεται να μεγαλώσει τα παιδιά της μόνη της στην Τζαμάικα και έναν πατέρα που εργάζεται ακούραστα ως οδηγός ταξί στη Νέα Υόρκη για να φροντίσει την οικογένειά του πίσω στην πατρίδα.

Είναι μια γλαφυρή και ταυτόχρονα συγκινητική απεικόνιση του τρόπου με τον οποίο η φτώχεια εξαναγκάζει τις οικογένειες να ζουν χωριστά για να μπορέσουν να καλύψουν βιοτικές ανάγκες.

Στις 24 Ιουλίου, το άλμπουμ «Legend» του 1984 θα κυκλοφορήσει ξανά σε περιορισμένη έκδοση, παρουσιάζοντας το πρωτότυπο εξώφυλλο του LP με μια εικόνα του Μάρλεϊ. Το άλμπουμ περιλαμβάνει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του, όπως το «One Love / People Get Ready», «Get Up, Stand Up», «Is This Love», «Jammin», «Could You Be Loved» και «Three Little Birds».

Ο Μπομπ Μάρλεϊ έχει φύγει από τη ζωή εδώ και πάνω από 39 χρόνια, στις 11 Μαΐου του 1981.

Δείτε το βίντεο κλιπ:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.