Το λευκό χαρτί κυριαρχεί και οι τόνοι του κάρβουνου συνυπάρχουν με έχγρωμο λάδι πάνω σε μουσαμά για να μας δώσουν ανατρεπτικές αναπαραστάσεις «με μια άλλη ματιά». Ο λόγος για τα έργα της Ειρήνης Παπαδημηρίου, που θα παρουσιαστούν στην ατομική της έκθεση με τίτλο: «Με άλλη ματιά». Τα εγκαίνια της έκθεσης που θα παρουσιαστεί στην γκαλερί «7», θα πραγματοποιηθούν αύριο ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιανουαρίου.

Στα ποικίλων διαστάσεων έργα της Ειρήνης Παπαδημητρίου πρωταγωνιστούν διαφορετικά πρόσωπα του ίδιου χαρακτήρα. Πρόκειται στην ουσία για το ίδιο άτομο και τις μεταμορφώσεις του, το οποίο έρχεται αντιμέτωπο με έναν καθρέφτη, σε μια προσπάθεια να επαναφέρουν στο συνειδητό αλήθειες απωθημένες.

Οι αφηγηματικές εικόνες, άλλοτε αναπνέουν κι άλλοτε είναι κλειστές, καταφέρνουν όμως πάντα να απεικονίσουν βιωματικές καταστάσεις συναισθηματικά φορτισμένες ή ακόμα και υπαρξιακή αγωνία. Πρόσωπα, χέρια, ζωτικά όργανα μεταμορφώνονται, πολλές φορές, σε σύμβολα για την αναπαράσταση εμπειριών που προβάλλουν επιτέλους στο φως.

Η καλλιτέχνης, Ειρήνη Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Λάρισα το 1981. Από το 2001 έως το 2006 σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. με δάσκαλο τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη. Από το 2002 έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Κάποιες από αυτές είναι: το 2008 «new arrivals» στην γκαλερί Έκφραση-  στην Αθήνα,  το 2008 «Εικόνα Χώρος Δράση 2» στην Τεχνόπολη Γκάζι, Αθήνα και το 2007 «4η Μπιενάλε της ΑΣΚΤ» Κρήτη, μετρό συντάγματος στην Αθήνα, & Τορόντο –  Καναδά. Στην gallery « 7 » πραγματοποιεί την πρώτη της ατομική έκθεση.

1. 3 4