Τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης υποδέχεται τα παιδιά με ένα τριήμερο εντατικό εργαστήριο χορού με τίτλο «Ο κόσμος στο σώμα μου» της Βιτόριας Κοτσάλου. Το τριήμερο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί δύο φορές για παιδιά 4-6 ετών και δύο φορές για παιδιά 7-12 παιδιών (29/4-1/5 και 8-10/5).

Το εργαστήριο εξερευνά το σώμα ως «κόσμο». Το εργαστήριο εφαρμόζει τις πρακτικές του χορού, της ζωγραφικής και της γλυπτικής, ως εκφραστικά μέσα, αλλά και ως αλληλένδετα εργαλεία εξερεύνησης, επικοινωνίας, έκφρασης και αφομοίωσης της μάθησης. Με άξονα το πώς μπορούμε να αποκτήσουμε μια πιο σφαιρική εικόνα της σύνθετης σχέσης μας με αυτό που καταλαβαίνουμε ως σώμα, θα παίξουμε με το πώς μια ιδέα μεταφέρεται στις διαφορετικές πρακτικές της τέχνης του χορού, της γλυπτικής, της ζωγραφικής και του σχεδίου.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν κινητικές δεξιότητες, να εκφράσουν πώς βιώνουν το σώμα τους, το σώμα του άλλου ή το σώμα μιας ομάδας καθώς και να ανακαλύψουν πώς το σώμα είναι αλληλένδετο με το περιβάλλον του.

Θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να κατανοήσουν πώς μια κίνηση γίνεται ζωγραφιά, πώς μια ζωγραφιά γίνεται γλυπτό ή πώς ένα γλυπτό γίνεται χορός. Θα εξερευνήσουν το πώς αποτυπώνουμε την κίνηση του σώματος, πώς χορεύουμε ένα ζωγραφικό ίχνος και πώς ζωγραφίζουμε τον χορός μας. Θα ζωγραφίσουν και μετά θα χορέψουν την ζωγραφιά. Θα εξερευνήσουν το σώμα τους ως χρώματα και σχήματα, την κίνηση μεταξύ σωμάτων ως κινούμενα ίχνη και την κίνηση της ομάδας ως έναν πίνακα ζωγραφικής. Θα εξερευνήσουν το σώμα ως κινούμενο γλυπτό, τη μεταμόρφωση τόσο στο σώμα μας, όσο και στην γλυπτική του πηλού και του χώρου.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, η ομάδα θα διαμορφώσει μια έκθεση ή παράσταση η οποία θα παρουσιαστεί στους γονείς και στους φίλους την τελευταία μέρα.

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλους, ανεξαρτήτως προηγούμενης χορευτικής εμπειρίας και στοχεύει στη δημιουργία ενός ασφαλούς κοινού χώρου.

Πληροφορίες

Για παιδιά 4-6 ετών

2 κύκλοι συναντήσεων:
Μ. Δευτέρα – Μ. Τετάρτη 29/4-1/5 09:30-10:30
Τετάρτη – Παρασκευή 8-10/5 09:30-10:30
Το εργαστήριο απευθύνεται σε ελληνόφωνα παιδιά της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Συμμετοχή: 60 ευρώ/τριήμερο
Εισιτήρια: cycladic.gr

Για παιδιά 7-12 ετών

2 κύκλοι συναντήσεων:
Μ. Δευτέρα – Μ. Τετάρτη 29/4-1/5 11:00-14:00
Τετάρτη – Παρασκευή 8-10/5 11:00-14:00
Το εργαστήριο απευθύνεται σε ελληνόφωνα παιδιά της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Συμμετοχή: 90 ευρώ/τριήμερο
Εισιτήρια: cycladic.gr

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα