Με τεράστια επιτυχία το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» εγκαινίασε την Τετάρτη 6 Μαρτίου την ατομική έκθεση της Ντένης Θεοχαράκη με τίτλο «assembling memories» σε μια λαμπερή βραδιά, παρουσία επιφανών εκπροσώπων της επιχειρηματικής, καλλιτεχνικής και κοινωνικής ζωής.

Θεματικό πυρήνα της έκθεσης αποτέλεσε το παλιό εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων της ΤΕΟΚΑΡ ΑΒΕΕ (1980-1995), της οικογένειας Θεοχαράκη, στον Βόλο. Παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής και φωτογραφίας, ενώ εντυπωσιάζουν οι τεράστιες εγκαταστάσεις και τα οπτικοακουστικά μέσα που δημιουργούν μία αξέχαστη εμπειρία τέχνης για τον θεατή.

Τα πολύπλευρα και πολυεπίπεδα εικαστικά σύνολα της δημιουργού, με καμβάδες της τα παλιά σχέδια συναρμολόγησης (blue prints) που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή αυτοκινήτων,συνυπάρχουν αρμονικά με μια σειρά φωτογραφιών που αποτυπώνουν γλαφυρά το εμβληματικό εργοστάσιο με έκδηλα τα σημάδια της ερήμωσης και της διακομμένης δραστηριότητας.

Η εικαστικός σκηνοθέτησε και σκηνογράφησε στον χώρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» τον μνημονικό κόσμο της δικής της Teocar εντάσσοντας ενθυμήματα τεράστιων διαστάσεων όπως η αυθεντική πινακίδα του εργοστασίου, το κάγκελο της εισόδου, κιβώτια συσκευασίας ανταλλακτικών προς συναρμολόγηση ως ready made θραύσματα αναμνήσεων, ως οιωνοί κιβωτό του δυναμικού παρελθόντος.

Η έκθεση εντάσσεται στα πολιτιστικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για τα σχολεία μέσης εκπαίδευσης, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τους Φορείς κ.λπ.

Τα έσοδα από την πώληση των έργων φωτογραφίας θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου 2024 και το ωράριο λειτουργίας της έχει ως εξής:
Τρίτη έως Παρασκευή: 09:00 – 13:00
Σάββατο 11:00-17:00
Κυριακή 10:00-18:00