Σάρωσε το box office η έβδομη συνέχεια του «Fast and Furious», το «Furious 7», ξεπερνώντας ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών.

Η ταινία βγήκε στις αίθουσες το Σαββατοκύριακο του Καθολικού Πάσχα και οι εισπράξεις υπολογίζονται, σύμφωνα με το Business Insider του Bloomberg, σε πάνω από 140 εκατομμύρια δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, συγκεκριμένα σε 143,6 εκατομμύρια δολάρια.

Ενώ, όπως μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο, CNN, οι εισπράξεις παγκοσμίως αγγίζουν τα 384 εκατομμύρια δολάρια.
Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν λόγο για εισπράξεις 115 με 120 εκατομμύρια δολάρια.
Τα 143,6 εκατομμύρια δεν είναι μόνο το καλύτερο opening Σαββατοκύριακου για τη σειρά ταινιών Fast and Furious, αλλά και το καλύτερο ξεκίνημα ταινίας τον Απρίλιο, ξεπερνώντας ακόμη και τον Captain America: The Winter Soldier με εισπράξεις 95 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ταινία έκανε και εισπράξεις άλλων 240 εκατομμυρίων δολαρίων στον υπόλοιπο κόσμο πέραν των Ηνωμένων Πολιτειών, με αποτέλεσμα οι συνολικές εισπράξεις να φτάσουν τα 384 εκατομμύρια δολάρια.

Πάντως, είτε αρέσει σε κάποιον αυτή η σειρά ταινιών είτε δεν του αρέσει, η αλήθεια είναι ότι οι δημιουργοί της σειράς γνωρίζουν καλά το κοινό τους.

Ο κόσμος πήγε όχι μόνο για να δει την ομάδα να μαζεύεται ξανά, αλλά και για να δει την τελευταία εμφάνιση στη σκηνή του αδικοχαμένου, Πολ Γουόκερ, που σκοτώθηκε σε τροχαίο το 2013.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της ταινίας έπαιξαν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς για ένα χρόνο οι σελίδες του Fast and Furious σε YouTube, Twitter, Instagram και Facebook μοίραζαν ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες από τα παρασκήνια.

Ενώ έγιναν τεράστιες προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η ταινία μετά το θάνατο του Πολ Γουόκερ. Η παραγωγή είχε κλείσει για αρκετούς μήνες και για αρκετό καιρό δεν ήταν καν σίγουρο ότι θα ολοκληρωθεί η έβδομη ταινία.
Πάντως, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το Furious 7 θα γίνει η πρώτη ταινία, που οι εισπράξεις της θα ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως.