Τα αστέρια της παγκόσμιας βιομηχανίας του κινηματογράφου άρχισαν να… περπατούν στο κόκκινο χαλί του Χόλιγουντ για να λάβουν μια θέση στη μεγαλοπρεπή αίθουσα του Dolby Theatre όπου θα γίνει η τελετή της απονομής των 87ων κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ.

Οι διοργανωτές για να μην έρθουν… οι τουαλέτες και τα σμόκιν αντιμέτωπα με τα απειλητικά σύννεφα που σωρεύτηκαν στον ουρανό του Λος Άντζελες έστησαν προστατευτικές σκηνές έξω από το Dolby Theatre.

Η Πατρίσια Αρκέ που θεωρείται από τα φαβορί για το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως “μητέρα θάρρος” στην ταινία «Boyhood» ήταν από τις πρώτες διασημότητες που έφτασε στο χώρο της τελετής, λίγο πριν από τις 15:00 τοπική ώρα της Κυριακής (01:00 ώρα Ελλάδας), συνοδευόμενη από την κόρη της και την αδελφή της, επίσης ηθοποιό Ροζάνα Αρκέ.

Η βραδιά των Όσκαρ θα ξεκινήσει στις 17.30 τοπική ώρα (3:30 ώρα Ελλάδας), με παρουσιαστή τον ηθοποιό Νέιλ Πάτρικ Χάρις. Η εκκεντρική Lady Gaga αναμένεται να τραγουδήσει κατά τη διάρκεια της τελετής. Η Τζένιφερ Άνιστον, ο Έντι Μέρφι, η Σιένα Μίλερ, ο Κρις Πρατ και ο Τζον Τραβόλτα, είναι μεταξύ εκείνων που αναμένεται να ανέβουν στη σκηνή για να απονείμουν τα βραβεία.

Η ταινία «Birdman» του Αλεχάντρο Ιναρίτου φαίνεται να διευρύνει το προβάδισμα στα προγνωστικά από την ταινία «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα που έλαβε στα ανεξάρτητα βραβεία Spirit που απονεμήθηκαν λίγες ώρες πριν την τελετή των Όσκαρ.

Η ταινία «Birdman» είναι υποψήφια σε εννέα κατηγορίες των Όσκαρ, όπως και η ταινία «The Grand Budapest Hotel» μια τρελή κωμωδία του Γουές ΄Άντερσον.