Πριν από δύο δεκαετίες ο Τζέικ Τζίλενχαλ και η Τζένιφερ Άνιστον ήταν από τα φρέσκα πρόσωπα του Χόλιγουντ. Ήταν το 2002 όταν γύρισαν μαζί μια από τις ρομαντικές κομεντί που στις αρχές της της χιλιετίας επέλεγαν τα κινηματογραφικά στούντιο. Δύο «μεγάλα ονόματα» της showbusiness με σκοπό να «δέσουν» στην οθόνη και να κάνουν επιτυχία στο box office.

Συμπρωταγωνίστησαν, λοιπόν, στο «The Good Girl» που είχε μέτρια επιτυχία (κόστισε οκτώ εκατομμύρια δολάρια για να φτιαχτεί και έβγαλε το διπλάσιο ποσό στους κινηματογράφους, δηλαδή 16 εκατομμύρια δολάρια), αλλά που δεν έμεινε ως μια από τις καλές ταινίες του είδους. Εκείνος ήταν 21 ετών και προερχόταν από την επιτυχία του στην ταινία «Donnie Darko». Εκείνη στα 31 της, ήδη μετρούσε οκτώ χρόνια ως η αγαπημένη των Η.Π.Α. χάρη στο ρόλο της ως Ρέιτσελ Γκριν στα «Φιλαράκια».

Η χημεία, λοιπόν, έμοιαζε πως θα είναι σίγουρη. Ωστόσο, στα γυρίσματα της ταινίας, όπου η Άνιστον υποδύεται μια γυναίκα παγιδευμένη σ’ ένα βαρετό γάμο με τον Τζον Κ. Ράιλι σε μια μικρή πόλη του Τέξας που ερωτεύεται με τον καινούριο συνάδελφό της που έπαιζε ο Τζίλενχαλ. ήταν περίπλοκα για τον πρωταγωνιστή. Παραδέχθηκε πως οι σκηνές όπου έπρεπε να φιλήσει την Άνιστον ήταν «βασανιστήριο». Γιατί, όμως; Μα φυσικά γιατί έτρεφε συναισθήματα για εκείνη εκτός δουλειάς, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή του Χάουαρντ Στερν στο «Sirius XM». Βέβαια, το ρομάντζο ποτέ δεν εξελίχθηκε σε κάτι περισσότερο, αλλά αυτή η ταινία αποτέλεσε το έναυσμα για μια διαφορετική πορεία στις καριέρες τους.

Ο Τζίλενχαλ ήρθε σε επαφή μ’ ένα διαφορετικό κοινό το οποίο δεν τον ήξερε μέχρι τότε και έπεισε τα στούντιο πως μπορεί να υποδυθεί και τέτοιους ρόλους κι όχι μόνο να παίζει σε περιπέτειες ή αστυνομικά. Η Άνιστον πριν από μερικούς μήνε παραδέχθηκε πως χάρη σ’ αυτή την ταινία κατάλαβε πως μπορεί να κάνει και άλλα πράγματα και να μην περιορίζεται στο χαρακτήρα της Ρέιτσελ Γκριν. Έτσι γέμισε το βιογραφικό της με συμμετοχές όχι μόνο σε ρομαντικές ταινίες, αλλά και δράματα όπως το «Cake».