Αθυρόστομη και τουλάχιστον ιδιαίτερη, η Σαμ Τζέι δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Κάνει πλάκα όμως μόνο με τους ανθρώπους που έχουν εξουσία και επηρεάζουν ζωές. Είναι πιο εύκολο εξάλλου να γελάσεις με όσους είναι ήδη πεσμένοι παρά με είδωλα και ανθρώπους που εκτιμούν οι περισσότεροι.

Γι’ αυτό και απολαμβάνεις τόσο το καυστικό χιούμορ της Σαμ Τζέι, που δεν έχει κανένα πρόβλημα να πιάσει στο στόμα της ακόμα και την Γκρέτα Τούνμπεργκ.

«Σαμ Τζέι: 3 το Πρωί» λένε το νέο και θεότρελο stand up comedy που μας έφερε το Netflix με μια κωμικό που δεν μασάει τα λόγια της. Ω, κάθε άλλο!

Η Σαμ Τζέι είναι σεναριογράφος του «Saturday Night Live» και παίζει την κωμωδία στα δάχτυλα. Στα δικά της σόου βέβαια εξεγείρεται με το θράσος των λευκών, προβληματίζεται με τις ανθρώπινες σχέσεις και πονοκεφαλιάζει με τα απρόοπτα των ταξιδιών.

Κι όσο τα κάνει αυτά, εσύ λύνεσαι στο γέλιο. Γέλιο με νόημα όμως, γέλιο εκεί που κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει κλάμα και οργή.

Μιλά με την ίδια απροσχημάτιστη ευκολία για τα πάντα, από τη σεξουαλικότητά της και τη σχέση της μέχρι και πράγματα απείρως πιο μεγάλα, όπως κοινωνικά κινήματα. Και φεμινισμό.

Ποιους έχει λέτε στο στόχαστρο όταν μας λέει πως κάνοντας μια βόλτα στο Βρετανικό Μουσείο το μόνο που βλέπει είναι «εκθέματα κλεμμένα προφανώς από λευκούς αποικιοκράτες»; Όταν οι μαύροι κλέβουν πράγματα, τα μοιράζουν αριστερά και δεξιά, μας λέει.

Όταν όμως ο λευκός αρπάζει κειμήλια και τεχνουργήματα, χτίζει φρούρια για τα λάφυρά του και χρεώνει είσοδο 20 δολαρίων. Και μετά είναι έτοιμος να πυροβολήσει όποιον πάει να τα ακουμπήσει.

Τέτοιο είναι το χιούμορ της, καυστικό και δηκτικό. Λέει όμως πράγματα. Και πρέπει να σταματήσεις να γελάς για να αναλογιστείς γιατί γέλασες μόλις…

Το «Σαμ Τζέι: 3 το Πρωί» είναι διαθέσιμο στο Netflix από 4 Αυγούστου…