Είναι αναμφίβολα μια από τις σειρές που θα μας απασχολήσουν πολύ το φετινό καλοκαίρι, μιας και επιστρέφει σε έναν αγαπημένο μύθο.

«Cursed» το λένε και έρχεται να μας διηγηθεί τον μύθο του βασιλιά Αρθούρου από την πλευρά όμως της Κυράς της Λίμνης.

«Η έφηβη Νιμούε και ο μισθοφόρος Αρθούρος προσπαθούν να βρουν τον Μέρλιν για να του παραδώσουν ένα αρχαίο σπαθί. Μια πρωτότυπη εκδοχή του Αρθουριανού θρύλου», προλογίζει το Netflix τη σειρά που έχει στον πρωταγωνιστικό ρόλο την Κάθριν Λάνγκφορντ, που την ξέρουμε από το «13 Reasons Why».

Η σειρά έρχεται στις 17 Ιουλίου για να μας πει την ιστορία από την οπτική της Κυράς της Λίμνης, όπως ακριβώς έκανε ο Φρανκ Μίλερ στο κόμικ του το 2019 δηλαδή, το οποίο είναι και αυτό που προσαρμόστηκε για το σενάριο (με τη συνεργασία του Μίλερ).

Η σειρά μυστηρίου και φαντασίας θα έχει 10 επεισόδια, λέγοντας την ιστορία από τη σκοπιά της Νιμούε, που προσπαθεί να σώσει τους ανθρώπους της και να αναζητήσει εκδίκηση μέσω ενός μυθικού σπαθιού και ενός εξίσου μυθικού μάγου.

Ο θρύλος λέει πως το Εξκάλιμπερ ανήκει στον ένα και πραγματικό βασιλιά. Τι γίνεται όμως αν το σπαθί επιλέξει μια βασίλισσα; Με αυτό το ερώτημα ξεκινά η σειρά που έχει προλάβει να κάνει μεγάλο ντόρο…