Το κλασικό Χόλιγουντ είχε λάμψη και αίγλη, είχε όμως και μυστικά και ψέματα.

Και με αυτά καταπιάνεται το «Χόλιγουντ», η πλέον αναμενόμενη φετινή σειρά του Netflix που έχει ανοίξει για τα καλά την όρεξη των περισσότερων.

Πρόκειται για μίνι σειρά 7 επεισοδίων που είναι μια επιστολή αγάπης στο Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1940, αλλά και μια υπόμνηση του σκοτεινού κόσμου που καραδοκεί στις παρυφές του. Συχνά μάλιστα και στην ίδια του την καρδιά.

Ο Ράιαν Μέρφι ετοιμάζει ήδη τον δεύτερο κύκλο του «Πολιτικού» (The Politician), αλλά και την πρώτη του ταινία με το Netflix, βρήκε όμως τον χρόνο και για μια νέα σειρά. Όπως ακριβώς προβλέπει το συμβόλαιο-«μαμούθ» του με τον κολοσσό του streaming δηλαδή.

«Μια παρέα φιλόδοξων ηθοποιών και σκηνοθετών στο μεταπολεμικό Χόλιγουντ προσπαθεί να πιάσει την καλή με κάθε κόστος», μας λέει το Netflix στη λιτή σύνοψή του.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η σειρά διαδραματίζεται ακριβώς μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου, όταν η αμερικανική κινηματογραφία προσπαθεί να στηθεί ξανά στα πόδια της. Πέρα από το κλείσιμο του ματιού στο παλιό και καλό Χόλιγουντ, η σειρά ξεψαχνίζει ακόμα και τη βιομηχανία του σεξ που κρύβεται μέσα στα σπλάχνα του.

Ο Ράιαν Μέρφι είναι αυτή τη στιγμή από τα πιο «καυτά» ονόματα του Χόλιγουντ, κάνοντας τη μια επιτυχία πίσω από την άλλη (όπως το «American Horror Story»). Απόλυτα ταιριαστός δηλαδή για να μας πει μια ιστορία για τον κρυφό κόσμο πίσω από τη λάμψη των αστεριών.

Είναι επίσης γνωστό πως το καστ αποτελείται από τους Ντάρεν Κρις, Ντέιβιντ Κόρενσγουετ, Σαμάρα Γουίβινγκ, Ντίλαν ΜακΝτέρμοντ, Τζέρεμι Πόουπ, Πάτι ΛουΠόν, Τζιμ Πάρσονς και Μοντ Άπατοου.

Για την ώρα δεν υπάρχει τρέιλερ, παρά μια αφίσα ως προωθητικό υλικό…