Οι Αμερικάνοι είναι έτοιμοι να χάσουν δύο παιχνίδια, μια παρτίδα σκάκι και την άλλη την παρτίδα, τη μεγαλύτερη, αυτή της πλανητικής κυριαρχίας.

Αυτό μας υπόσχεται το πολυαναμενόμενο «Το πιο ψυχρό παιχνίδι», ένα πολωνικό φιλμ στα αγγλικά που θα φέρει έναν αμερικανό σκακιστή στη Βαρσοβία για μια παρτίδα σκάκι με τον σοβιετικό πρωταθλητή, αν και πίσω της κρύβονται πολλά και εξόχως συνωμοτικά.

Ο Josh Mansky (Μπιλ Πούλμαν) είναι ένας παλιός αλλά ξεχασμένος πια πρωταθλητής του σκάκι που έχει πέσει στον κόσμο του αλκοόλ. Κι έτσι, χωρίς να το πολυκαταλάβει, θα βρεθεί μπλεγμένος στο πρακτόρικο παιχνίδι των υπερδυνάμεων.

Όσο η πυραυλική κρίση της Κούβας απειλεί να βυθίσει τον πλανήτη στον πυρηνικό όλεθρο, αυτή η παρτίδα σκάκι θα αποκτήσει μια αδιανόητη σημασία. Ψυχρός Πόλεμος βλέπετε.

Το «Πιο ψυχρό παιχνίδι» είναι μια πολωνική παραγωγή του 2019 που ανεβαίνει στο Netflix στις 8 Φεβρουαρίου για να μας θυμίσει, όπως όλα δείχνουν, πώς έφτιαχναν κάποτε τα μεγάλα κατασκοπικά θρίλερ.

Τον ιδιοφυή μαθηματικό τον απαγάγουν οι μυστικές υπηρεσίες της πατρίδας του για να τον βάλουν να παίξει με τον ρώσο σκακιστή σε μια παρτίδα υψίστης σημασίας για το γενικότερο καλό. Ή κακό, διαλέγεις και παίρνεις.

Πλάι στον Μπιλ Πούλμαν, πρωταγωνιστούν και οι Λότε Φερμπίκ, Αλεξέι Σερεμπριακόβ και Νίκολας Φάρελ.