Το διάσημο ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ θα υποδυθεί ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς σε νέα ταινία εμπνευσμένη από την πολύκροτη υπόθεση με τις διαρροές απόρρητων εγγράφων της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα βρίσκεται ο βραβευμένος με Όσκαρ Μπιλ Κόντον. Συμπρωταγωνιστές του Κάμπερμπατς θα είναι οι Nτάνιελ Μπρούλ, Στάνλεϊ Τούτσι, Λόρα Λίνεϊ, και Άντονι Μακί.

Η ταινία «The Fifth Estate» επικεντρώνεται στον Τζούλιαν Ασάνζ και στο ξεκίνημα της ιστοσελίδας WikiLeaks μέχρι τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων. Στην Ελλάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες το Δεκέμβριο του 2013 από την Odeon.

Για τον Κάμπερμπατς, η ταινία είναι μια μεγάλη πρόκληση, όπως ο ίδιος δήλωσε, ενώ αντιθέτως ο Ασάνζ άσκησε έντονη κριτική στην ταινία και στους παραγωγούς της, δηλώνοντας πως είναι μια «μαζική επίθεση προπαγάνδας».

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Τζούλιαν Ασάνζ διαβεβαίωσε, ότι «η διαδικασία της δημοσίευσης των απόρρητων εγγράφων, σχετικά με τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, δεν πρόκειται να σταματήσει».