Έχει κάτι από «Οδύσσεια του διαστήματος», «Gravity» και «Αρμαγεδδών». Είναι το φετινό παγκόσμιο κινηματογραφικό φαινόμενο, μετά τους «Avengers: Endgame», με 700 εκατ. δολάρια εισπράξεις από τη μέρα που βγήκε στις αίθουσες στις αρχές του χρόνου και όχι τυχαία κατάφερε να αποτελεί κιόλας, τη δεύτερη πιο εμπορική μη αγγλόφωνη ταινία όλων των εποχών.

Ο λόγος για το «The Wandering Earth», το κινεζικό sci fi μπλογκμπάστερ, που σαρώνει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κίνας. Κι εδώ και 10 ημέρες περίπου είναι διαθέσιμη μέσα από την πλατφόρμα του Netflix. Αλλά για έναν περίεργο λόγο, η ταινία-φαινόμενο δε διαφημίστηκε καθόλου από τη δημοφιλή πλατφόρμα, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι συνδρομητές να μην έχουν πάρει χαμπάρι την ύπαρξή της.

Και η αλήθεια είναι πως όσοι συνδρομητές κατάφεραν να ανακαλύψουν το κινεζική ταινία επιστημονικής φαντασίας, απορούν γιατί υπήρξε τέτοια μυστικοπάθεια, γύρω από την προβολή της, με το Netflix να προβάλλει το τρέιλερ μία ημέρα πριν την πρεμιέρα της στην πλατφόρμα. Όσοι, δε, έχουν δει το «The Wandering Earth», δηλώνουν στην πλειοψηφία τους ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα.

Θα έλεγε κανείς πως ίσως οι μη αγγλόφωνες ταινίες ή σειρές να μην έχουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, όμως η περίπτωση του Roma, διαψεύδει τον ισχυρισμό αυτό. Όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο το Observer, είναι απορίας άξιο γιατί δεν έτυχε της προσοχής και ανάλογης αγάπης, η ταινία του Κινέζου σκηνοθέτη Frant Gwo, από τη στιγμή που πρόκειται για μία ακριβή παραγωγή της τάξης των 50 εκατ. δολαρίων, έχει σαρώσει στα box oficces, ενώ στην αγορά της Ασίας είναι στα εισιτήρια στη δεύτερη θέση, πίσω από τους «Avengers: Endgame».

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, το Netflix Ασίας έβγαλε στον αέρα το τρέιλερ στις 29 Απριλίου, μία ημέρα δηλαδή πριν κάνει πρεμιέρα. Τονίζει, δε, πως παραδοσιακά οι σειρές διαφημίζονται περίπου 4 μήνες πριν την πρεμιέρα τους, ενώ όταν πρόκειται για κινηματογραφικές επιτυχίες η διαφημιστική καμπάνια μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και 8 μήνες πριν την πρεμιέρα.

Η υπόθεση του «The Wandering Earth»

Η υπόθεση της ταινίας έχει να κάνει με τις προσπάθειες της ανθρωπότητας στο κοντινό μέλλον να αποτρέψουν την καταστροφή της Γης εξαιτίας της εκτροπής του ήλιου. Οι συνέπειες είναι καταστροφικές για την ανθρωπότητα. Η θερμοκρασία καθώς η Γη απομακρύνεται από τον Ήλιο πέφτει συνεχώς, η επιφάνεια του πλανήτη σταδιακά γίνεται ακατοίκητη και οι άνθρωποι πηγαίνουν να ζήσουν σε υπόγειες πόλεις, που όμως δε χωρούν όλο τον κόσμο.