Μελ Γκίμπσον και Βινς Βον επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη πρωταγωνιστώντας σε μια καταιγιστική περιπέτεια, ενώ η βραβευμένη με Όσκαρ Λουπίτα Νιόνγκο με ένα θρίλερ- τρόμου.

Η Νάταλι Πόρτμαν εντυπωσιάζει με την εκρηκτική της ερμηνεία στην ταινία που ακολουθεί την σκανδαλώδη ζωή μιας ποπα σταρ, την ώρα που το βραβευμένο με Bafta και Oscar Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2019 «Free Solo» διηγείται την αληθινή ιστορία του αναρριχητή Άλεξ Χόνολντ.

Τα Δύο Πρόσωπα του Νόμου (Dragged Across Concrete)

Αμερικάνικη περιπέτεια, 158′

Σκηνοθεσία: Σ. Κρεγκ Ζάλερ

Πρωταγωνιστούν: Μελ Γκίμπσον, Βινς Βον, Ντον Τζόνσον, Λόρι Χόλντεν, Τζένιφερ Κάρπεντερ, Τόρι Κιτλς

Μελ Γκίμπσον και Βινς Βον περνούν στην άλλη πλευρά του νόμου, σε μια καταιγιστική περιπέτεια που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας και εντυπωσίασε για το κινηματογραφικό στυλ και τους πολυεπίπεδους χαρακτήρες.

Ένας σκληρός, παλαιάς κοπής αστυνομικός (ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ Μελ Γκίμπσον) και ο ευέξαπτος, νεότερος συνεργάτης του (Βινς Βον) τίθενται σε διαθεσιμότητα όταν ένα βίντεο που δείχνει τις σκληρές μεθόδους καταστολής που ακολουθούν, διαρρέει στο διαδίκτυο. Με λίγα χρήματα και χωρίς καμία επιλογή, οι απογοητευμένοι αστυνομικοί βουτάνε στον εγκληματικό υπόκοσμο όπου και θα βρουν πολλά περισσότερα από όσα είχαν όσο ζούσαν στη σκιά.

Βερολίνο Σ’ Αγαπώ (Berlin I Love You)

Σκηνοθεσία: 11 διαφορετικοί σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο

Πρωταγωνιστούν: Κίρα Νάϊτλι,’Ελεν Μίρεν, Λουκ Γουίλσον, Τζιμ Στάρτζες, Μίκι Ρουρκ, Τζίνα Ντίουαν, Χεϊντεν Πανετιέρ,Ντιεκ Γολούνα,Ντιάνα Αγκρόν

Μία ερωτική επιστολή με παραλήπτη μία μοναδική πόλη. Εικοσιπέντε χρόνια μετά την πτώση του τείχους, το Βερολίνο είναι μία από τις καταπληκτικές πόλεις του κόσμου. Εμπνέει καλλιτέχνες και σκηνοθέτες από διαφορετικούς πολιτισμούς.

Η ταινία παρουσιάζει τη ματιά τους για την υπέροχη αυτή πόλη και εντάσσεται στο franchise του Cities of Love του Emmanuel Benbihy, εμπλουτίζοντας το κινηματογραφικό σύμπαν των ρομαντικών δραμάτων- κωμωδιών όπως το Paris, je t’aime του 2006, το New York, I Love You του 2008 και το Rio, Eu Te Amo του 2014.

Πρόκειται για δέκα διαφορετικές σύντομες ιστορίες ανθρώπων και προβάλλεται η δυναμική των διαπροσωπικών σχέσεων έτσι όπως διαμορφώνεται από τα προβλήματα και τις χαρές που προκύπτουν. Βέβαια δεν εστιάζει κατ’ ανάγκη στους δεσμούς που ενέχουν το ερωτικό στοιχείο, αλλά και σε εκείνους που ενώνουν π.χ. μία μητέρα (’Ελεν Μίρεν) με την κόρη της (Κίρα Νάϊτλι).

Εμείς (Us)

Θρίλερ- τρόμου, 116′

Σκηνοθεσία: Τζόρνταν Πιλ

Πρωταγωνιστούν: Λουπίτα Νιόνγκο, Γουίνστον Ντιουκ, Ελίζαμπεθ Μος, Τιμ Χάιντεκερ, Γιάγια Αμπντούλ-Ματίν II, Άννα Ντιόπ, Έβαν Άλεξ, Σαχάντι Ράιτ Τζόζεφ, Μάντισον Κάρι, Κάλι Σέλντον, Νοέλ Σέλντον

Μια γυναίκα που επιστρέφει στο παραλιακό παιδικό της σπίτι μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά, για ένα ειδυλλιακό καλοκαίρι. Κυνηγημένη από ένα ανεξήγητο τραύμα από το παρελθόν της και βιώνοντας μια σειρά από μυστηριώδεις συμπτώσεις, η Αδελαΐδα (Λουπίτα Νιόνγκο) νιώθει την παράνοιά της να φτάνει σε ανησυχητικά επίπεδα καθώς όλο και περισσότερο αισθάνεται και πιστεύει ότι κάτι κακό θα συμβεί στην οικογένειά της.

Αφού έχουν περάσει μια τεταμένη ημέρα στην παραλία με τους φίλους τους, τους Τάιλερς (Ελίζαμπεθ Μος, Τιμ Χάιντεκερ, Κάλι Σέλντον, Νοέλ Σέλντον), η Αδελαΐδα και η οικογένειά της επιστρέφουν στο σπίτι τους. Όταν πέφτει το σκοτάδι, οι Γουίλσον ανακαλύπτουν τις μορφές τεσσάρων ανθρώπων όπως στέκονται ασυνήθιστα στο δρόμο.

Vox Lux

Αμερικάνικη κοινωνική, 112′

Σκηνοθεσία: Μπράντι Κόρμπετ

Πρωταγωνιστούν: Νάταλι Πόρτμαν, Τζουντ Λο, Στέισι Μάρτιν

Μια εκρηκτική ερμηνεία από τη Νάταλι Πόρτμαν στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μπράντι Κόρμπετ, που ακολουθεί τη σκανδαλώδη ζωή μιας ποπ σταρ, την γεμάτη τρικυμίες σχέση με την κόρη της και τον αυταρχικό ατζέντη της (Τζουντ Λο). Με τη μουσική της Sia.

Το 1999, η έφηβη Σελέστ (Ράφεϊ Κάσιντι) επιβιώνει μετά από μια βίαιη τραγωδία. Όταν θα εντυπωσιάσει τραγουδώντας σε μια επιμνημόσυνη δέηση, η Σελέστ θα αρχίσει να μεταμορφώνεται σε μία ανερχόμενη ποπ σταρ με τη βοήθεια της τραγουδοποιού αδερφής της (Στέισι Μάρτιν) και ενός μάνατζερ (Τζουντ Λο).

Η απότομη πορεία της προς τη δόξα και η παράλληλη απώλεια της αθωότητας της θα συνδεθεί με μια καταστροφική τρομοκρατική επίθεση στο έθνος, ανυψώνοντας την σε ένα άλλο επίπεδο διασημότητας: είδωλο της Αμερικής και παγκόσμια σούπερ σταρ.

Το 2017 η, ενήλικη πια, Σελέστ (Νάταλι Πόρτμαν) ετοιμάζει την μεγάλη καλλιτεχνική επιστροφή της μετά από ένα σκάνδαλο που είχε εκτροχιάζει την καριέρα της. Προετοιμάζοντας μια περιοδεία για να προωθήσει το έκτο άλμπουμ της, μια συλλογή sci-fi τραγουδιών με τίτλο «Vox Lux», η αδάμαστη, αθυρόστομη σταρ, πρέπει να δώσει τις προσωπικές και οικογενειακές της μάχες για να τα βγάλει πέρα με την μητρότητα, την τρέλα και την δόξα στην Εποχή του Τρόμου.

Ο Διερμηνέας (The Interpreter)

Δράμα, Κωμωδία, 118′

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σουλίκ

Πρωταγωνιστούν: Γίρι Μένζελ, Πίτερ Σιμόνιτσεκ

Ένας ηλικιωμένος μεταφραστής ταξιδεύει στη Βιέννη για να εκδικηθεί τον αξιωματικό των Ναζί που ευθύνεται για την εκτέλεση των γονιών του. Αντί αυτού, βρίσκει τον γιο του και μαζί ξεκινούν ένα απρόοπτο οδοιπορικό που θα τους πλησιάσει στις απαντήσεις που γυρεύουν. Η υποβολή της Σλοβακίας στα φετινά Όσκαρ βάζει την κωμωδία και την τραγωδία συνεπιβάτες σε ένα γενναιόψυχο road movie, με οδηγούς τον Πίτερ Σιμόνισεκ και τον θρυλικό Τσέχο σκηνοθέτη, ΓίριΜένζελ.

Σε πόλεμο (En Guerre)

Γαλλική κοινωνική, 113′

Σκηνοθεσία: Στεφάν Μπριζέ

Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Λιντόν, Μέλανι Ρόβερ, Ζακ Μπορντερί

Μετά το «Ο Νόμος της Αγοράς», ο Στεφάν Μπριζέ ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με το Βενσάν Λιντόν. Παρά τα αξιοσημείωτα κέρδη της εταιρίας Perrin, η διοίκηση αποφασίζει να κλείσει ένα από τα εργοστάσια της. Οι 1100 υπάλληλοι αποφασίζουν να πολεμήσουν για να σώσουν τη δουλειά τους.

Επίθεση στη Βομβάη

Θρίλερ, 123′

Σκηνοθεσία: Αντονι Μάρας

Πρωταγωνιστούν: Αρμι Χάμερ, Ντεβ Πάτελ, Τζέισον Άιζακς, Ναζανίν Μπονιάντι

Τον Νοέμβριο του 2008 ένα κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Βομβάη έριξε την πόλη στο χάος. Μία ομάδα Τζιχαντιστών κρυμμένη ανάμεσα σε απεγνωσμένους επιζώντες που έψαχναν για καταφύγιο εισέβαλε στο ξενοδοχείο TAJ. Εκεί και χωρίς διακρίσεις επιδόθηκαν σε μια σειρά από ανείπωτες πράξεις απανθρωπιάς και βίας.

Free Solo

Ντοκιμαντέρ, 96′

Σκηνοθεσία: Ελίζαμπεθ Τσάι Βασαρχέλι, Τζίμι Τσιν

Το βραβευμένο με Bafta και Oscar Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2019 «Free Solo», διηγείται την ιστορία του Άλεξ Χόνολντ, που γίνεται ο πρώτος αναρριχητής που κατακτά την κορυφή του βράχου EL Capitan με ύψος 915 μέτρα, χωρίς ιμάντες, σχοινιά ή κάποιο εξοπλισμό ασφαλείας. Το ντοκιμαντέρ δεν καταγράφει απλά την συγκλονιστική διαδρομή προς τα πάνω αλλά επιχειρεί να καταλάβει τι ώθησε τον Χόνολντ να κάνει κάτι τόσο παράτολμο και επικίνδυνο.

Ακίνητο Ποτάμι

Κοινωνικό δράμα, 133′

Σκηνοθεσία: Άγγελος Φραντζής

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Γκουλιώνη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Indra Burkovska, Juris Bartkevičs, Ivars Puga, Guna Zariņa, Katrīne Pasternaka

Η Άννα και ο Πέτρος, ένα ζευγάρι από την Ελλάδα που πρόσφατα μετακόμισε σε μία βιομηχανική πόλη της Σιβηρίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Πέτρου, ανακαλύπτει με έκπληξη ότι η Άννα είναι έγκυος, χωρίς να έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις το τελευταίο διάστημα. Τον απάτησε; Μήπως έχουν πέσει θύματα συνομωσίας; Ή μήπως ευλογήθηκαν με ένα θαύμα;

Αναζητώντας μια λογική εξήγηση, ο Πέτρος αμφισβητεί την Άννα, η οποία στρέφεται προς τη θρησκεία. Ο μέχρι πρότινος ακλόνητος δεσμός τους βρίσκεται σε κρίση, καθώς η σχέση τους μετατρέπεται σε πεδίο μάχης ανάμεσα στο ορθολογικό και το πνευματικό.