Για το ρόλο της στην ταινία του Stanley Kubrick «Μάτια ερμητικά κλειστά» μίλησε η Nicole Kidman, στην οποία πρωταγωνιστούσε με τον τότε σύζυγό της Tom Cruise. Η διάσημη ηθοποιός παραδέχθηκε πως χρειάστηκε να την πείσουν για να συμμετάσχει στις «kinky» ερωτικές σκηνές με τον Cruise.

Χρειάστηκε, όπως λέει, να «παλέψει» με κάποιες από τις σεξουαλικές πτυχές του φιλμ και μάλιστα τα πιο προκλητικά πλάνα έμειναν τελικά έξω από το τελικό μοντάζ.

Η Kidman, μητέρα σήμερα δύο παιδιών και παντρεμένη με τον Keith Urban, περιέγραψε το πώς ο Kubrick χρειάστηκε να την πείσει για να «μπει» σε κάποιες πτυχές της σεξουαλικής ατμόσφαιρας της ταινίας, τονίζοντας ωστόσο πως ποτέ δεν ένιωσε πως υπήρξε θέμα εκμετάλλευσης.

«Ήταν πολύ διαφορετικός με τις γυναίκες απ΄ό,τι με τους άνδρες, Είχε κόρες, οπότε ήταν πολύ πατρικός μαζί μου», είπε η Kidman για τον διάσημο σκηνοθέτη κι εξήγησε το πώς προσπαθούσε να στηρίξει το σεξουαλικό θρίλερ του ζευγαριού των χαρακτήρων στην πραγματική σχέση που είχε η ίδια με τον Cruise.

Κάτι που όμως δεν έγινε τελικά γιατί, όπως λέει, παρότι κατάλαβαν την πρόθεσή του, οι χαρακτήρες που έπαιζαν δεν ήταν πραγματικά οι ίδιοι.

Η Kidman διέψευσε επίσης πως η ταινία συνέβαλε στη διάλυση του γάμου της Cruise, καθώς το ζευγάρι χώρισε δύο χρόνια μετά την προβολή της. «Ο κόσμος πιστεύει πως η ταινία ήταν τη αρχή του τέλους του γάμου μου αλλά δεν συμφωνώ», είπε.

Παραδέχεται ταυτόχρονα πως ούτε η ίδια δεν κατανοεί πλήρως την ταινία, μέχρι και σήμερα. «Πολλοί με ρωτούν αν ο Stanley μας είχε πει ποτέ τι αφορούσαν τα «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» και η απάντηση είναι όχι. Δεν πίστευε στις ερμηνείες».

Ο Kubrick πέθανε σε ηλικία 70 ετών το Μάρτιο του 1999, τέσσερις ημέρες μετά την οριστικοποίηση της τελικής εκδοχής της ταινίας.