Με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια από τον αμερικανικό Τύπο, έγινε δεκτή η νέα ταινία του Μπεν Άφλεκ, «Αργώ».

Το πολιτικό φιλμ που περιστρέφεται γύρω από τα γεγονότα στην αμερικανική πρεσβεία του Ιράν το 1979, έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες των ΗΠΑ πριν λίγες ημέρες.

Ένα από τα «καλύτερα φιλμ της χρονιάς» χαρακτήρισε την ταινία η USA Today καθώς και το Associated Press, το οποίο προσέθεσε πως πρόκειται για μια «έκπληξη».

«Ο Μπεν Άφλεκ προκαλεί ανακατατάξεις στις προβλέψεις για τα Όσκαρ», γράφει το Rolling Stone, ενώ η NY Post σημειώνει πως πρόκειται για μία «’χρυσή’ υποψηφιότητα που επίσης είναι και εύπεπτη ταινία. Η καλύτερη μέχρι σήμερα επίδοση του Άφλεκ».

Από την άλλη, οι NY Times σημειώνουν πως έχουμε να κάνουμε με ένα «έξυπνο, νευρώδες θρίλερ», ενώ η New York Post προβλέπουν πως θα προκαλέσει «τις επευφημίες των θεατών».

Η ταινία μας μεταφέρει στις 4 Νοεμβρίου του 1979. Καθώς η επανάσταση στο Ιράν φτάνει στην κορύφωσή της, μια ομάδα ιρανών στρατιωτών εισβάλει στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη και κρατά όμηρους 52 Αμερικανούς.

Μέσα στον πανικό, έξι Αμερικανοί καταφέρνουν να διαφύγουν και να βρουν καταφύγιο στην κατοικία του Καναδού πρέσβη. Γνωρίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου να εντοπιστούν και να θανατωθούν, ο ειδικός «απομακρύνσεων» της CIA Τόνι Μέντεζ καταστρώνει ένα επικίνδυνο σχέδιο προκειμένου να τους φυγαδεύσει με ασφάλεια από την χώρα.

Το σχέδιο είναι τόσο παράτολμο που μόνο σε ταινία θα μπορούσε κανείς να το δει…

Δείτε το trailer του «Αργώ»…