Ένα οσκαρικό αφιέρωμα με τις πέντε πολυσυζητημένες ταινίες που κέρδισαν φέτος το χρυσό αγαλματίδιο και μάλιστα με μόλις 3 ευρώ το άτομο; Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και πολύ εύκολο να βρεις μια τέτοια «ευκαιρία».

Ο κινηματογράφος Μελίνα πάντως διοργανώνει το εν λόγω αφιέρωμα, από 2 μέχρι 11 Ιουλίου. Κι επειδή θεωρεί πως «το σημαντικότερο Όσκαρ είναι η καλή παρέα», προσφέρει εισιτήρια με 3 ευρώ το άτομο. Την αυλαία ανοίγει το βραβευμένο με πέντε Όσκαρ «The Artist» (2-3 Ιουλίου), ακολουθεί ο «Hugo» του Μάρτιν Σκορσέζε (4-7 Ιουλίου) και η «Σιδηρά κυρία», «Οι Aπόγονοι» και οι «Yπηρέτριες».

Ανεξαρτήτως αφιερώματος, κάθε Πέμπτη στον κινηματογράφο φιλοξενούνται δωρεάν δράσεις για παιδιά, τις οποίες ακολουθεί προβολή παιδικής ταινίας. Τον Αύγουστο, θα οργανωθεί εκεί το πρώτο Donation Film Festival που θα περιλαμβάνει μια εβδομάδα δωρεάν προβολών.

Το κεντρικό αφιέρωμα είναι υπό την αιγίδα της Ισπανικής πρεσβείας και του Ινστιτούτου Θερβάντες ενώ θα ακολουθήσουν προβολές ταινιών μικρού μήκους του Μικροφιλμ και ένα αφιέρωμα έκπληξή σε συνεργασία με τη δημόσια τηλεόραση.

Info: Kινηματογράφος Μελίνα, Σωκράτους 65, Δραπετσώνα
Τηλ. 210 4082530

Πηγή: tospirtonet.gr