Πολλοί υποστηρίζουν ότι η τέχνη δεν έχει σύνορα. Ακόμη κι αν έχει, όμως, είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που δεν διστάζουν να τα διασχίσουν. Κάποιοι απλώς γελοιοποιούνται, αλλά κάποιοι άλλοι το κάνουν με μεγάλη επιτυχία.

Δείτε εδώ τις πιο επιτυχημένες εμφανίσεις μουσικών σε κινηματογραφικές ταινίες:

Έμινεμ – 8 mile
Το 2002, ο πασίγνωστος ράπερ πρωταγωνίστησε στην ταινία 8 mile, η οποία, ουσιαστικά ήταν η αυτοβιογραφία του. Ποιος θα μπορούσε να τον υποδυθεί καλύτερα;

Μπγιορκ – Χορεύοντας στο σκοτάδι
Η ιδιορρύθμη Ισλανδή έκανε πολύ κόσμο να κλάψει ότα υποδύθηκε την κατατρεγμένη Σέλμα, η οποία υποφέρει για να σώσει το παιδί της. Το σενάριο μπορεί να ακούγεται – και είναι – υπερβολικά μελό, αλλά η Μπγιορκ, με την εξαιρετική ερμηνεία της, έκανε την ηρωίδα μόνο συγκινητική, χωρίς να ολισθαίνει στην παγίδα της καρικατούρας.

Μίτλοφ – Fight Club
O ευτραφής ρόκερ είχε παίξει μικρούς ρόλους σε αρκετές ταινίες, οι οποίες, όμως δεν είχαν φθάσει στο πλατύ κοινό. Ωστόσο, η εμφάνισή του στην ταινία Fight Club – αν και δεν ήταν πρωταγωνιστής – έκανε αίσθηση στους θεατές, οι οποίοι ανακάλυψαν μια άλλη πτυχή του ταλέντου του.

Γουίλ Σμιθ – Ali
Ο Γουίλ Σμιθ πάντα ακροβατεί – με επιτυχία, ομολογουμένως – ανάμεσα στην υποκριτική και την ραπ. Η πιο χαρακτηριστική στιγμή στην κινηματογραφική του καριέρα ήταν η ερμηνεία του στην ταινία Ali, όπου υποδύεται τον μεγαλύτερο πυγμάχο όλων των εποχών.

Τζάστιν Τίμπερλεϊκ – The Social Network
Ο Τίμπερλεϊκ, από μέλος σε boy band, εξελίχθηκε σε κυρίαρχη και απολύτως σεβαστή μορφή της ποπ στην Αμερική. Η εμφάνισή του στο Social Network, στο ρόλο του ιδρυτή του Napster, Σον Πάρκερ έπεισε τους εναπομείναντες αμφισβητίες του ότι «το αγόρι μπορεί και να παίξει».

Τίνα Τέρνερ – Μαντ Μαξ
Η Τίνα Τέρνερ βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της, το 1984, όταν έπαιξε στο περίφημο Μαντ Μαξ. Η ερμηνεία της πήρε εξαιρετικές κριτικές και την έκτόξευσε ακόμη πιο ψηλά. Πολύ σημαντικό, αν σκεφθεί κανείς ότι μόλις λίγα χρόνια νωρίτερα, είχε βρεθεί ακόμη και σε καταφύγιο απόρων, μετά τον επεισοδιακό γάμο της με τον Άικ Τέρνερ, ο οποίος παραλίγο να την καταστρέψει.

Κόρτνι Λαβ – Υπόθεση Λάρι Φλιντ
Η τότε σύζυγος και μετέπειτα χήρα του Κερτ Κομπέιν, ήταν ως επί το πλείστον γνωστή για τις περιπέτειές της με το αλκοόλ και τα νακρωτικά και λιγότερο για την καλλιτεχνική της δραστηριότητα. Η εμφάνισή της στην ταινία «Υπόθεση Λάρι Φλιντ», στο ρόλο μιας στρίπερ, έκανε επιτέλους τα βλέμματα του κόσμου να στραφούν επάνω της, για καλό λόγο.


 
Φρανκ Σινάτρα – Ο άνθρωπος με το χρυσό χέρι
Στο άκουσμα του ονόματος του Σινάτρα, η πρώτη ιδιότητα που μας έρχεται στο μυαλό είναι «τραγουδιστής». Ωστόσο, ο «old blue eyes» είχε πολύ σημαντική παρουσία και στον κινηματογράφο. Κορυφαία του στιγμή ήταν η ταινία «Ο άνθρωπος με το χρυσό χέρι» στην οποία υποδύεται έναν άνδρα που προσπαθεί να ξεπεράσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

Ντέιβιντ Μπόουι – The Prestige
Ο μοναδικός Μπόουι είναι γνωστός, μεταξύ άλλων και για τις χαμαιλεοντικές του ικανότητες. Επομένως, του είναι εύκολο να εντυπωσιάσει και ως ηθοποιός, εκτός από μουσικός. Στην ταινία Prestige του Κρίστοφερ Νόλαν, ο Μπόουι υποδήθηκε με επιβλητικό τρόπο τον εκκεντρικό εφευρέτη Νίκολα Τέσλα και έκλεψε την παράσταση από τους δύο λαμπερούς πρωταγωνιστές της ταινίας, τον Κρίστιαν Μπέιλ και τον Χιου Τζάκμαν.