Περίπου 155 εκατ. δολάρια έφερε στα ταμεία το Hunger Games μόνο στο πρώτο σαββατοκύριακο προβολής της ταινίας.

Αυτό το ποσό βάζει τοποθετεί την ταινία στο τρίτο μεγαλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών στο αμερικανικό Box Office, αφού περισσότερες εισπράξεις στο πρώτο τριήμερο έχουν μόνο το τελευτάιο μέρος της σειρά του Χάρι Πότερ (169.1 εκατομμύρια) και το Dark Knight (158.4 εκατομμύρια).

Βέβαια, το Hunger Games είναι πρώτο στη λίστα με εισπράξεις από ταινίες που δεν αποτελούν σίκουελ. Η αξιοσημείωτη επιτυχία της ταινίας έχει κάνει την εταιρεία να ετοιμάζει ήδη τα σίκουελ με κάποιες πληροφορίες να κάνουν λόγο για συνολικά τέσσερις ταινίες.

Στην ταινία η δράση εκτυλίσσεται σε ένα μετά-αποκαλυπτικό σύμπαν, η Βόρειος Αμερική ονομάζεται Πάνεμ και πρωτεύουσά της είναι η κακόγουστη Κάπιτολ.

Κάθε χρόνο, σε ανάμνηση της καταστολής της εξέγερσης της 13ης περιφέρειας, κάθε μία από τις 12 περιφέρειες αναγκάζεται να στείλει ένα αγόρι και ένα κορίτσι για να λάβει μέρος σε ένα τηλεοπτικό ριάλιτι, ο στόχος του οποίου είναι η αλληλοεξόντωση των διαγωνιζομένων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.