Για τους φανατικούς σινεφίλ που θέλουν να ξέρουν πριν από όλους τι θα παιχτεί στις κινηματογραφικές αίθουσες, ακολουθεί πρόγραμμα για τους επόμενους μήνες.

5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

50/50

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Λεβάιν
Πρωταγωνιστούν: Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Σεθ Ρόγκεν, Άννα Κέντρικ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Αντζέλικα Χιούστον

Μόλις είκοσι και κάτι, ο Άνταμ (Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ) μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο. Αποφασίζει όμως, να μην το βάλει κάτω και με την βοήθεια του φίλου του Κάιλ (Σεθ Ρόγκεν) αντιμετωπίζει την ασθένεια, με χιούμορ και αισιοδοξία.

Εμπνευσμένο από μια απίστευτη, αληθινή ιστορία, το «50/50» είναι μια αστεία, συγκινητική, πρωτότυπη ιστορία για τη φιλία, την αγάπη, τη ζωή. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ και ο Σεθ Ρόγκεν.

5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
PROJECT X

Σκηνοθεσία: Νίμα Νουριζάντε
Παραγωγή: Τοντ Φίλιπς
Πρωταγωνιστούν: Τόμας Μαν, Όλιβερ Κούπερ, Τζόναθαν Ντάνιελ Μπράουν, Νταξ Φλέιμ, Κίρμπι Μπλις Μπλάντον, Μπρέιντι Χέντερ, Νικε Νέρβις, Αλέξις Ναπ και Μάιλς Τέλερ

Το «Project X» παρακολουθεί τρεις φαινομενικά ανώνυμους τελειόφοιτους λυκείου, στην προσπάθεια τους να γίνουν δημοφιλείς στο σχολείο.
Η ιδέα τους; Απλή και αθώα: να κάνουν ένα πάρτι που δεν θα ξεχάσει κανείς… τίποτα όμως δεν μπορεί να τους προετοιμάσει γι αυτή τη βραδιά.

Σε χρόνο ρεκόρ, το πάρτι θα το μάθουν οι πάντες, σε μια βραδιά που όνειρα θα καταστραφούν, ονόματα θα κηλιδωθούν και θρύλοι θα γεννηθούν.

Το «Project X» είναι μια προειδοποίηση σε γονείς και αστυνομία παντού.
Ο Νίμα Νουριζάντε κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, σε μια παραγωγή του Τοντ Φίλιπς (The Hangover, The Hangover 2).

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΚΑΘΡΕΦΤΗ, ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ
MIRROR MIRROR

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ταρσέμ Σίνγκ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Λίλι Κόλινς, Τζούλια Ρόμπερτς, Άρμι Χάμερ, Νέιθαν Λέιν

Μια Κακιά Βασίλισσα (Τζούλια Ρόμπερτς) κλέβει τον έλεγχο ενός Βασιλείου και μια εξορισμένη πριγκίπισσα (Λίλι Κόλινς) θα ζητήσει βοήθεια από επτά πολυμήχανους επαναστάτες, για να κερδίσει πίσω το Βασίλειο που της ανήκει δικαιωματικά.

Το « Mirror Mirror» είναι βασισμένο στο πασίγνωστο παραμύθι των Αδερφών Γκριμ, «Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι».

1Η ΜΑΪΟΥ
POKER FACE

Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Σενάριο: Άσπα Καλλιάνη
Πρωταγωνιστούν: Άλκης Κούρκουλος (Αδιάβροχος), Εύη Σαουλίδου (Νίκη), Αντώνης Καφετζόπουλος (Φανούρης), Δημήτρης Πιατάς (Κοράκι), Γιάννης Μποσταντζόγλου (Τζίμης), Γιώργος Πυρπασόπουλος (Λεό)
Guest Stars: Δάφνη Λαμπρόγιαννη (Εκδότρια), Ρένος Χαραλαμπίδης (Πατέρας Αδιάβροχου), Νίκος Βουρλιώτης (Στέλιος), Στάθης Παναγιωτόπουλος (Παρουσιαστής), Τζένη Θεωνά (Ντίβα).
Παραγωγή: N-Orasis

Η Νίκη είναι η κινητή απόδειξη της γκαντεμιάς. Όχι, δεν γεννήθηκε έτσι. Ήταν το παιδί θαύμα. Είχε το «Χάρισμα», προς μεγάλη χαρά του πατέρα της Φανούρη και της παρέας του, που ζούσαν από τον τζόγο. Τι ήταν το Χάρισμα; Ένα λούτρινο παπαγαλάκι και γούρι της Νίκης, όταν ήταν μικρή.

Μέχρι τη μέρα που της το έκλεψε, ένας παιδικός της φίλος. Από εκείνη την ημέρα, τόσο τη Νίκη, όσο και τον πατέρα της, μόνο τυχερούς δεν τους λες. Χρεοκοπία και φυλακή για τον τζογαδόρο μπαμπά και μια σειρά από ατυχή γεγονότα να τους συμβαίνουν διαρκώς.

Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου η Νίκη εργάζεται σε ένα life style περιοδικό. Όταν η εκδότρια του περιοδικού, της ζητήσει να πάρει συνέντευξη από έναν πρωταθλητή του πόκερ, η τύχη της φαίνεται να αλλάζει.

Πολύ σύντομα, η Νίκη θα συνειδητοποιήσει ότι ο πρωταθλητής του Poker, Αδιάβροχος, ένας τύπος που ζει από το «άθλημα» του Poker είναι ένας… παλιός της γνωστός. Και επιπλέον, έχει και κάτι που της ανήκει.

Θα ξεκινήσει τότε μεταξύ τους, μια ιδιόμορφη σχέση, κάτι σαν παρτίδα Poker. Ένα δυνατό παιχνίδι στρατηγικής. Μπλοφάρουν, ποντάρουν, ρεφάρουν, τζογάρουν και παίζουν… τα ρέστα τους στο τελικό τραπέζι του ελληνικού τουρνουά Poker, στην απόλυτη μονομαχία των δύο φύλων!

10 ΜΑΙΟΥ
Η ΤΙΜΩΡΟΣ
HAYWIRE

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στίβεν Σόντερμπεργκ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Τσάνινγκ Τάτουμ, Μάικλ Ντάγκλας, Τζίνα Καράνο, Αντόνιο Μπαντέρας, Μάικλ Φασμπέντερ, Μπιλ Πάξτον, Ματιέ Κασοβίτς

Η Μάλορι Κέιν (Τζίνα Καράνο) είναι μια νεαρή, σκληρή και όμορφη μυστική πράκτορας. Ο εκπαιδευτής της, Κένεθ (Γιούαν Μακ Γκρέγκορ), της αναθέτει επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, τις οποίες οι κυβερνήσεις επιθυμούν να μη γνωρίζουν. Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα διάσωσης ενός ομήρου στη Βαρκελώνη, ο Κένεθ την στέλνει εσπευσμένα στο Δουβλίνο για να συνεργαστεί με έναν άλλο πράκτορα, τον αβρό και αυτάρεσκο Πολ (Μάικλ Φασμπέντερ). Όταν η επιχείρηση αποτυχαίνει και η Μάλορι ανακαλύπτει ότι την πρόδωσαν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις ικανότητες και δυνάμεις της, για να ξεφύγει από ένα διεθνές ανθρωποκυνηγητό, να επιστρέψει στις ΗΠΑ, να προστατέψει την οικογένειά της και να εκδικηθεί αυτούς που την πρόδωσαν.

17 ΜΑΙΟΥ
DARK SHADOWS

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τιμ Μπάρτον
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Τζόνι Ντεπ, Μισέλ Φάιφερ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Εύα Γκριν, Τζάκι Έρλ Χέιλι, Κλόι Μόρετζ, Γκιούλιβερ ΜακΓκράθ

Κάθε νέα ταινία του Τιμ Μπάρτον είναι από μόνη της ένα κινηματογραφικό γεγονός. Πόσο μάλλον, όταν η επόμενη ταινία του αναγνωρισμένου σκηνοθέτη αποτελεί remake μιας από τις πιο cult τηλεοπτικές σαπουνόπερες της δεκαετίας του 1960. Το 1752, ο Τζόσουα και η Ναόμι Κόλινς, μαζί με τον γιο τους Μπαρνάμπας, αποφασίζουν να μετοικίσουν, από το Λίβερπουλ της Αγγλίας, στην Αμερική. Ακόμα κι ένας ωκεανός, όμως, δεν είναι αρκετός, για να δραπετεύσουν από την κατάρα που καταδιώκει την οικογένεια τους.

Δυο δεκαετίες μετά, ο Μπαρνάμπας (Τζόνι Ντεπ) έχει τον κόσμο στα πόδια του… ή τουλάχιστον την πόλη του Κόλινσπορτ, στο Μέιν. Άρχοντας της έπαυλης των Κόλινγουντ, ο Μπαρνάμπας είναι πλούσιος, πανίσχυρος και ένας ακαταμάχητος πλέιμποϊ… μέχρι που κάνει το μεγάλο λάθος να ραγίσει την καρδιά της Αντζελίκ Μπουσάρ (Έύα Γκριν). Μάγισσα, με κάθε σημασία της λέξης, η Αντζελίκ τον καταδικάζει σε μια μοίρα χειρότερη από τον θάνατο: τον μεταμορφώνει σε βρικόλακα και μετά τον θάβει ζωντανό. Δυο αιώνες μετά, ο Μπαρνάμπας ελευθερώνεται κατά λάθος από τον τάφο του, και βγαίνει στο 1972, έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από τον δικό του.

Επιστρέφει στην Έπαυλη των Κόλινγουντ, μόνο για να ανακαλύψει ότι η περιουσία του είναι κατεστραμμένη. Τα δυσλειτουργικά απομεινάρια των Κόλινς, δεν έχουν πολύ καλύτερη τύχη, καθώς ο καθένας του έχει τα δικά του σκοτεινά μυστικά. Η μητριαρχική φιγούρα των Κόλινς, η Ελίζαμπεθ Κόλινς Στόνταρντ (Μισέλ Φάιφερ) έχει καλέσει την ψυχίατρο, Δρ. Τζούλια Χόφμαν (Έλενα Μπόμαν Κάρτερ), για να βοηθήσει με τα προβλήματα της οικογένειας της. Στην έπαυλη μένουν, επίσης, ο αδερφός της Ελίζαμπεθ, Ρότζερ Κόλινς (Τζόνι Λι Μίλερ), η θρησκευόμενη έφηβη κόρη της, Κάρολιν Στόνταρντ (Κλόι Μόρετζ) και ο δεκάχρονος γιος του Ρότζερ, Ντέιβιντ Κόλινς (Γκιούλιβερ ΜακΓκράθ).

14 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΡΟΚ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ROCK OF AGES

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Άνταμ Σάνκμαν
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Τομ Κρούζ, Πολ Τζιαμάτι, Άλεκ Μπόλντγουιν, Ράσελ Μπραντ, Μαλίν Άκερμαν, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Μαίρη Τζ. Μπλάιτζ, Τζούλιαν Χιου
Βασισμένο στο ομώνυμο μιούζικαλ του 2006, το «Rock of Ages» αφηγείται την ιστορία της Σέρι, μιας νεαρής κοπέλας, από την αμερικάνικη επαρχία, που ερωτεύεται τον ροκ σταρ Στέισι Τζαξ. Φόντο της ταινίας, η μουσική σκηνή της δεκαετίας του ’80 και οι μουσικές των Journey, Foreigner, Styx, Twisted Sister, Pat Benatar κλπ.

21 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
THE LUCKY ONE

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σκοτ Χίκς
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ζακ Έφρον, Τέιλορ Σίλινγκ, Μπλάιθ Ντάνερ, Ράιλι Τόμας Στιούαρτ, Τζέι Ρ. Φέργκιουσον, Άνταμ Λεφέβρ

Ο Ζακ Έφρον πρωταγωνιστεί, μαζί με τους Τέιλορ Σίλινγκ και Μπλάιθ Ντάνερ σε ένα ρομαντικό δράμα, βασισμένο στο ομώνυμο best-seller του Νίκολας Σπαρκς. Η ταινία «Δικός σου για Πάντα» φέρει την υπογραφή του υποψήφιου για Όσκαρ σεναριογράφου-σκηνοθέτη, Σκοτ Χικς.

Ο λοχίας του σώματος πεζοναυτών, Λόγκαν Θίμπολτ (Έφρον), επιστρέφει από την τρίτη θητεία του στο Ιράκ, με το μόνο πράγμα που τον κράτησε ζωντανό – την φωτογραφία μιας άγνωστης σε εκείνον γυναίκας, που βρήκε τυχαία. Όταν μαθαίνει το όνομα της (Σίλινγκ) και τη διεύθυνσή της, αποφασίζει να την βρει και να ζητήσει δουλειά στο στάβλο που έχει η οικογένειά της. Παρά την αρχική δυσπιστία της και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει στη ζωή της, μεταξύ τους θα αναπτυχθεί ένας έρωτας, κάνοντας τον Λόγκαν να πιστέψει πως αυτή η γυναίκα, η Μπεθ, είναι όχι μόνο το γούρι του, αλλά και κάτι παραπάνω. προσμονή της Νέας Υόρκης, την πιο συναρπαστική βραδιά της χρονιάς.

23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
THE DARK KNIGHT RISES

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κρίστοφερ Νόλαν
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Κρίστιαν Μπέιλ, Μάικλ Κέιν, Γκάρι Όλντμαν, Μόργκαν Φρίμαν, Τομ Χάρντι, Άν Χάθαγουεϊ, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Μαριόν Κοτιγιάρ.

Η τριλογία του Κρίστοφερ Νόλαν για τον Σκοτεινό Ιππότη φτάνει στο τέλος της, τον Ιούλιο του 2012, οπότε και θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες το «The Dark Knight Rises». Τέσσερα χρόνια μετά τον καλλιτεχνικό και εισπρακτικό θρίαμβο του «Σκοτεινού Ιππότη», ο Νόλαν υπόσχεται να προσθέσει μια ακόμη σπουδαία σελίδα στην ιστορία ενός από τους πιο δημοφιλείς ήρωες κόμικς. Όπως και στις προηγούμενες ταινίες, ο Κρίστιαν Μπέιλ θα είναι και πάλι ο Μπρους Γουέιν (Μπάτμαν).

13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
XOMΠΙΤ: ΕΝΑ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ ΤΑΞΙΔΙ
THE HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πίτερ Τζάκσον
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Μάρτιν Φρίμαν, Ίαν Μακ Κέλεν, Κέιτ Μπλάνσετ, Ελάιτζα Γουντ, Άντι Σέρκις, Τζέφρι Τόμας, Μάικ Μιζράχι

13 Δεκεμβρίου 2012… είναι η ημερομηνία που θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες το πρώτο μέρος από το «Χόμπιτ», το ομώνυμο αριστούργημα του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου υπογράφει ο Πίτερ Τζάκσον, ο δημιουργός του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», ενώ το κινηματογραφικό «Χόμπιτ», θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρη.

Η δράση της ταινίας τοποθετείται στη Μέση Γη, 60 χρόνια πριν τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», την μεγάλη εμπορική επιτυχία, που κέρδισε εκτός από την αγάπη του κοινού και Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας με την «Επιστροφή του Βασιλιά». Οι δύο ταινίες θα γυριστούν σε ψηφιακό 3D, χρησιμοποιώντας οπτικοακουστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Οι ταινίες «Χόμπιτ» ακολουθούν το ταξίδι του Μπίλμπο Μπάγκινς, ο οποίος ξεκινά μια επική αποστολή, προκειμένου να απελευθερωθεί το χαμένο βασίλειο των Νάνων, Έρεμπορ, το οποίο έχει κατακτήσει εδώ και πολύ καιρό ο δράκος Σμάουγκ. Ο Γκάνταλφ ο Γκρίζος θα τον προσεγγίσει αιφνίδια και χάρη σε αυτόν, ο Μπίλμπο θα ενώσει τις δυνάμεις του με μια ομάδα 13 νάνων, με επικεφαλής τον θρυλικό πολεμιστή Θόριν Δρύασπις.