Μια ομολογουμένως παράξενη ιστορία συγκλόνισε την Ιταλία τον Αύγουστο του 2011, όταν οι αρχές του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νάπολης κάλεσαν τους Ghostbusters να ερευνήσουν παραφυσική δραστηριότητα στο εσωτερικό του.

Υπενθυμίζουμε ότι μιλάμε για το 2011 και όχι για τον 15ο αιώνα!

Όλα ξεκίνησαν όταν οι εργάτες της νυχτερινής βάρδιας που εκτελούσαν εργασίες συντήρησης σε αίθουσα του μουσείου παράτησαν τα εργαλεία τους και το έβαλαν στα πόδια. Κανείς δεν μπορεί να τους πείσει έκτοτε ότι το μουσείο δεν είναι στοιχειωμένο!

Οι οικοδόμοι άκουσαν λέει ανατριχιαστικές κραυγές, βίωσαν την ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του μουσείου και είδαν ακόμα και φαντάσματα. Ένας από αυτούς σχολίασε μάλιστα: «Κάτι περίεργο συμβαίνει τις νύχτες σε αυτό το μουσείο. Αντικείμενα μετακινούνται ή εξαφανίζονται μυστηριωδώς και πνεύματα εμφανίζονται ξαφνικά».

musemgsaarsxgfsdt1

Ο υπεύθυνος εργολάβος έσπευσε να καθησυχάσει τους εργάτες του υποσχόμενος να περάσει μια νύχτα στο μουσείο μαζί τους, θεωρώντας προφανώς πως οι οικοδόμοι υπερβάλλουν για όσα λαμβάνουν χώρα μέσα στο μουσειακό σκοτάδι. Κι όμως, ένα βράδυ στο Αρχαιολογικό της Νάπολης έφτασε για να αλλάξει άρδην γνώμη ο Oreste Albareno, ο οποίος είναι τώρα πεπεισμένος ότι το μουσείο είναι στοιχειωμένο!

musemgsaarsxgfsdt2

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Il Mattino», συνέλαβε ένα από τα φαντάσματα που τρομοκρατούσαν τους εργάτες του με τον φακό του κινητού του τηλεφώνου: «Απεικονίζει ένα μικρό κορίτσι, αλλά δεν υπήρχε κανένα κοριτσάκι στον χώρο. Κανένας από το προσωπικό δεν πήρε την κόρη του μαζί. Ο χώρος φυλάσσεται και είναι κλειδωμένος, δεν υπάρχει λοιπόν περίπτωση να τρύπωσε ένα παιδί στο εσωτερικό του», σημείωσε με νόημα ο εργολάβος.

musemgsaarsxgfsdt100

Η διευθύντρια του μουσείου, Valeria Sampaolo, δεν είχε λοιπόν άλλη επιλογή από το να καλέσει επειγόντως ομάδα κυνηγών φαντασμάτων(!) για να λυθεί το μυστήριο, μπας και επιστρέψουν στη δουλειά οι εργάτες και ξαναξεκινήσουν τα έργα: «Δεν ξέρω τι προκαλεί τους ισχυρισμούς των εργατών για τα όσα είδαν και η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολλά αρχαία κειμήλια με μυστηριώδεις ιστορίες, θέλω όμως να σταματήσει αυτό», δήλωσε η Sampaolo σπεύδοντας να προσθέσει: «Θέλω οι άνθρωποι να μιλούν για το μουσείο μας στη βάση των εκθεμάτων του και όχι για τα φαντάσματα».

musemgsaarsxgfsdt5

Οι ερευνητές του παραφυσικού έπιασαν δουλειά τον Σεπτέμβριο και έλεγξαν τους απροσδόκητους για τη σύγχρονη εποχή μας ισχυρισμούς, αν και τελική ετυμηγορία δεν έχουμε ακόμα και πιθανότατα δεν θα έχουμε ποτέ. Το γεγονός πάντως ότι οι εργάτες αρνήθηκαν να πάνε για δουλειά και κανείς δεν προθυμοποιήθηκε να τους αντικαταστήσει στη νυχτερινή βάρδια κάτι λέει για την τρομακτική ιστορία που συγκλόνισε την Ιταλία το 2011.

Η υπόθεση συνδέθηκε μάλιστα από την πρώτη στιγμή με τη δημοφιλή σειρά οικογενειακών ταινιών «Μία Νύχτα στο Μουσείο», εκεί δηλαδή που τα εκθέματα του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας αποκτούσαν ζωή τη νύχτα, όπως ακριβώς και τα φαντάσματα του Αρχαιολογικού της Νάπολης!

Ο νέος γρίφος που πρέπει τώρα να λύσει ο νυχτοφύλακας Λάρι και η θεότρελη παρέα του καταφτάνει ολοταχώς στα κανάλια Novacinema: το τρίτο και τελευταίο μέρος της πολυαγαπημένης σειράς ταινιών, με τίτλο «Μία Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ», έρχεται στην ελληνική τηλεόραση σε πρώτη μάλιστα πανελλήνια τηλεοπτική προβολή!

musemgsaarsxgfsdt200

Στις 27 Σεπτεμβρίου λοιπόν όλα τα βλέμματα καρφωμένα στα κανάλια Novacinema για να απολαύσουμε τις νέες περιπέτειες του πάντοτε ιδιαίτερου Μπεν Στίλερ! Ο Λάρι παίρνει παραμάσχαλα τα ζωντανά εκθέματα του μουσείου και βάζουν πλώρη για Λονδίνο, χαρίζοντάς μας γενναίες δόσεις διασκέδασης και γέλιου. Ο λόγος είναι σοβαρός: η μαγική δύναμη που κρατά στη ζωή τα εκθέματα φαίνεται να χάνεται και ο ονειροπόλος Λάρι οφείλει να βρει τη λύση, πάντα με τις απαραίτητες δόσεις του σουρεαλιστικού χιούμορ της νέας του παρέας.

musemgsaarsxgfsdt300

Το «Μία Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ» λατρεύτηκε από το παγκόσμιο κοινό, κάτι που φαίνεται εξάλλου και από την εισπρακτική του πορεία στο box office της προηγούμενης σεζόν, καθώς συγκέντρωσε περισσότερα από 360 εκατ. δολάρια. Η ταινία είναι αφιερωμένη τόσο στον Robin Williams όσο και τον Mickey Rooney, που έφυγαν αμφότεροι από τη ζωή λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας.

musemgsaarsxgfsdt400

Tα κανάλια Novacinema προβάλλουν πρώτα και αποκλειστικά τις πιο δημοφιλείς και πρόσφατες οικογενειακές ταινίες έναν χρόνο πριν από την προβολή τους σε οποιοδήποτε άλλο τηλεοπτικό κανάλι. Και σαν να μη φτάνει αυτό, μας δίνουν τη δυνατότητα με τον αποκωδικοποιητή NovaBox+ να δημιουργήσουμε το προσωπικό μας video club: γράφεις όλες τις ταινίες που αγαπάς και απολαμβάνεις κατόπιν την κινηματογραφική μαγεία με όλη σου την οικογένεια!

musemgsaarsxgfsdt500

Αν θέλετε να απολαμβάνετε οικογενειακές κινηματογραφικές στιγμές στην τηλεόρασή σας σε πρώτη μάλιστα τηλεοπτική προβολή και να φτιάξετε και τη δική σας συλλογή ταινιών, τα κανάλια Novacinema είναι η λύση…