Η αριστουργηματική ταινία, ναυαρχίδα της φιλμογραφίας του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, «O Τελευταίος Αυτοκράτορας» επιστρέφει στους κινηματογράφους στις 7 Μαρτίου σε 4Κ επανέκδοση για να την απολαύσουν για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη οι νέες γενιές και να ξαναζήσουν τη μαγεία της οι παλαιότερες.

Η επική ματιά στο βίο του τελευταίου μονάρχη της Κίνας ξεδιπλώνει την ταραχώδη ιστορία της χώρας από τις αρχές 20ού αιώνα ως τη δεκαετία του ’80. Το κινηματογραφικό αριστούργημα του Μπερτολούτσι κέρδισε το 1988, 9 Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Πρωτότυπης Μουσικής, Φωτογραφίας, Μοντάζ, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Κοστουμιών, Ήχου) και έγινε μία από τις πιο πολυβραβευμένες ταινίες του θεσμού, ενώ συνολικά απέσπασε 40 ακόμα κινηματογραφικά βραβεία -μεταξύ των οποίων- BAFTA, Χρυσές Σφαίρες, Σεζάρ και Βραβεία Ενώσεων Κριτικών.

Η υπόθεση

Στο Πεκίνο των αρχών του εικοστού αιώνα ένα αγόρι τριών ετών αποσπάται βίαια από τη μητέρα του και μεταφέρεται στην Απαγορευμένη Πόλη. Μερικές μέρες αργότερα αναλαμβάνει τον θρόνο και γίνεται αυτοκράτορας της Κίνας.

Σκηνοθεσία: Μπερνάρντο Μπερτολούτσι
Πρωταγωνιστούν: Τζον Λόουν, Τζόαν Τσεν, Πίτερ Ο’Τουλ
Διάρκεια: 163’

7 Μαρτίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: