Η ταινία «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν βγήκε στους κινηματογράφους των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών αυτή τη βδομάδα και έχει καταφέρει ήδη να λάβει διθυραμβικές κριτικές. Ανάμεσα σε αυτούς που έσπευσαν να δουν την ταινία ήταν και οι Στίβεν Σπίλμπεργκ και Πολ ΜακΚάρτνεϊ.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης και ο Άγγλος μουσικός εθεάθησαν έξω από κινηματογράφο, σε θερινό θέρετρο της Νέας Υόρκης, στα Χάμπτονς. Το πρώην μέλος των Beatles και ο διάσημος σκηνοθέτης και παραγωγός γνωρίζονται από το 1986, όταν ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ δήλωσε τότε στο «Rolling Stone» ότι ζήτησε τη συμβουλή του Σπίλμπεργκ σχετικά με την πιθανότητα να γυρίσει μια ταινία για το θρυλικό συγκρότημα της ροκ.

Πιο πρόσφατα, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σημείωσε ότι το τραγούδι των Beatles «Michelle» από το «Rubber Soul» του 1965, του ξυπνά αναμνήσεις από το πρώτο του φιλί, όταν φοιτούσε στο κολέγιο. «Όταν γνώρισα τον Πωλ πριν από αρκετά χρόνια, όταν ο Πωλ και εγώ γνωριστήκαμε και γίναμε φίλοι, αυτή ήταν μια από τις πρώτες ιστορίες που του είπα. Είχα την ευκαιρία να αφηγηθώ στον Πολ ΜακΚάρτνεϊ αυτή την ιστορία».

Η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer» του Κάι Μπερντ και του αείμνηστου Μάρτιν Τζ. Σέργουιν και έχει ως θέμα τον διάσημο θεωρητικό φυσικό που έπαιξε κεντρικό ρόλο στη δημιουργία της ατομικής βόμβας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η τρίωρη βιογραφική ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν «Oppenheimer» ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια δολάρια στο Box Office, στις 5 πρώτες μέρες της προβολής του.

Το «Oppenheimer», σύμφωνα με το variety.com, είναι μία από τις 19 ταινίες που έφτασαν φέτος τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο για ένα ιστορικό δράμα που εκτυλίσσεται, σε μεγάλο βαθμό, σε θλιβερά δωμάτια με επιστήμονες και πολιτικούς που μιλούν γρήγορα. Η ταινία πρόσθεσε 12 εκατομμύρια δολάρια την Τρίτη, ανεβάζοντας τα έσοδά της στη Βόρεια Αμερική στα 107 εκατομμύρια δολάρια.

Στη χώρα μας, η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν θα βγει στους κινηματογράφους στις 24 Αυγούστου.