Ακόμη κι αν το καλοκαίρι σας βρίσκει στην πόλη, στο κέντρο της Αθήνας (και όχι μόνο φυσικά), θα βρείτε τέλεια μπαρ για να ξεκαλοκαιριάσετε.

Με ταράτσες, αυλές ή απλώς ωραίους και cool χώρους δώστε ραντεβού με την παρέα για after office καλοκαιρινά cocktail που σίγουρα θα σας φτιάξουν τη διάθεση.

Το Λοκάλι

Η ελληνική παμπ Το Λοκάλι (Σαρρή 44) στου Ψυρρή, έρχεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο. Με μότο το της το «local δεν είσαι μόνο στη γειτονιά σου, αλλά όπου νιώθεις σπίτι σου», στην δροσερή αυλή με τους χαρακτηριστικούς πλατάνους και τις μουριές σερβίρει οικείο φαγητό, απλό αλλά καλομαγειρεμένο, το οποίο μπαίνει στη μέση του τραπεζιού (ακόμη και στη μπάρα) και μοιράζεται με την παρέα.

Στο κομμάτι του ποτού επιλεγμένα ελληνικά κρασιά, εγχώρια και ξένα αποστάγματα, ποτά και μπίρες αποτελούν το δυναμικό της μπάρας του. Στα συν και ο specialty καφές που σερβίρεται από το πρωί. Σημείο αναφοράς του και η εκπληκτική ταράτσα του.

Κύριος Χου

Σε ένα νεοκλασικό του 1933 στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων (Δημοφώντος & Υπερίωνος 1) συναντάται ο Κύριος Χου. Εναρμονισμένος απόλυτα με τη γραφική γειτονιά έχει διατηρήσει ανέπαφα κάποια στοιχεία της παλιάς μονοκατοικίας –το παλιό χαρακτηριστικό πλακάκι και την θεσπέσια αυλή– όπου φιλοξενείται και αποτελεί cozy νεανικό στέκι, ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Στα αδιαμφισβήτητα ατού του η κουκλίστικη αυλή που καλεί για ποτά και cocktails κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Diego

Το Diego ήρθε για να δώσει λατινοαμερικάνικη αύρα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς δρόμους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στον αριθμό 1 της Αδριανού, λοιπόν, έχει κάνει ήδη την διαφορά με τα εξαιρετικά κοκτέιλ αλλά και τις ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις με τις οποίες συνδυάζονται ιδανικά. Τόσο η cocktail list, όσο και το μενού –street food από τη Λατινική Αμερική και την Ασία– ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς, με τα πιάτα να είναι εμπνευσμένα από το Βιετνάμ και το Περού, την Ταϊλάνδη και την Κούβα.

Beauty Killed The Beast

Στον πεζόδρομο της Παραμυθιάς στο Μεταξουργείο το Beauty Killed the Beast είναι από εκείνα τα μπαρ που σίγουρα θα λατρέψεις. Καταρχήν στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του 1933, το οποίο αδιαμφισβήτητα τραβά το βλέμμα. Ωστόσο, από τα βασικά χαρακτηριστικά του που το κάνουν να ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού η ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα, η απέριττη αλλά πολύ προσεγμένη αισθητική και το πολύ φιλικό περιβάλλον. Σερβίρει προσεγμένα cocktails και νόστιμα finger food για να συνοδεύσεις, αν θέλεις, το ποτό σου.