Η εκδρομή στο Σούνιο είναι μία από τις πιο όμορφες εμπειρίες που μπορείτε να ζήσετε στην Αττική. Εκτός από την ιστορικότητα του Ναού του Ποσειδώνα και τη σπουδαιότητα της ύπαρξής του, εξίσου εντυπωσιακή είναι και η διαδρομή για να φτάσει κανείς εκεί -ειδικά από την παραλιακή.

Και ποιος καλύτερος τρόπος για να ολοκληρωθεί μια τέτοια εμπειρία με τον καλύτερο τρόπο; Μα φυσικά μια επίσκεψη σε κάποιο από τα ταβερνάκια στην ευρύτερη περιοχή, που σερβίρουν ως επί το πλείστο ψάρι και θαλασσινά, αλλά και θέα στη θάλασσα.

Θόδωρος και Ελένη

Ταβέρνα Θοδωρής και Ελένη

Μια ψαροταβέρνα κρυμμένη στα δρομάκια των Λεγρενών, που για να την ανακαλύψετε πρέπει να σας την συστήσουν. Από τα πιο φημισμένα γευστικά στέκια στην περιοχή, με πιάτα που μυρίζουν θάλασσα. Πιάτο- σταρ του καταλόγου τα αχνιστά μύδια με φέτα ή όχι και οι παναρισμένες γαρίδες με σουσάμι. Η κράτηση θεωρείται απαραίτητη, κάτι που πρέπει να γνωρίζετε για να μην διανύσετε άδικα τόσα χιλιόμετρα στην περίπτωση που η ψαροταβέρνα είναι η αφορμή για την εκδρομή σας.

Συρτάκι

Ταβέρνα το Συρτάκι

Μόλις ένα χιλιόμετρο μετά τη διασταύρωση για το ναό του Ποσειδώνα, το Συρτάκι (69ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου) μετράει περισσότερα από 50 χρόνια λειτουργίας, γι’ αυτό και αποτελεί σταθερή αξία για την περιοχή. Το ψάρι συγκαταλέγεται στα κορυφαία πιάτα του. Ωστόσο, και οι υπόλοιπες προτάσεις του καταλόγου είναι μαγειρεμένες με μεράκι. Στα τραπέζια με θέα θάλασσα απολαύστε μύδια με σαφράν, κρασάτο χταπόδι και φρεσκοψημένες σπιτικές πίτες.

Ο Φόρος

Ψαροταβερνα Ο Φόρος

Μετά το Λαύριο, και πιο συγκεκριμένα στην τοποθεσία Θορικό, ο Φόρος είναι μια ψαροταβέρνα που ξεχωρίζει για το σωστά ψημένο ψάρι της. Στα πιάτα, ωστόσο, που αξίζει κανείς να δοκιμάσει εδώ τα τηγανητά καλαμαράκια, το κριθαρώτο με μελάνι σουπιάς και καλαμάρι, η πλούσια γαριδομακαρονάδα και τα μύδια με σος μουστάρδας.

Ακρογιάλι

Ακρογιάλι

Αν μπορούμε να πούμε ότι ένα στέκι «σερβίρει» θέα στο Ναό του Ποσειδώνα, αυτό σίγουρα είναι το Ακρογιάλι. Ακριβώς κάτω από τον περίφημο ναό και δίπλα στο κύμα, το λιτό ταβερνάκι αποτελεί ιδανική στάση μετά την επίσκεψή σας στον αρχαιολογικό χώρο. Μεζέδες με θαλασσινά, μικρά ψαράκια στο τηγάνι αλλά και πιάτα της ελληνικής κουζίνας γεμίζουν το τραπέζι. Αν το επισκεφτείτε την ώρα του ηλιοβασιλέματος, η ονειρική θέα θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω.